dinsdag, juni 19, 2007

Canna

Het eiland telt 20 gebouwen waarvan er drie een kerk zijn. Zoveel kerken per inwoner heeft Vaticaanstad niet eens. Verder heeft Canna een tearoom, een postkantoor en een hardnekkige rattenplaag. Je hoeft je fiets er niet op slot te zetten, want het aantal misdaden per jaar is nooit hoger dan nul. Toch komt er twee keer per jaar er een politieagent langs, om vergunningen te controleren. De wegen op het eiland zijn van de bewoners zelf, dus niemand hoeft er wegenbelasting te betalen.

Canna heeft momenteel zes inwoners. Met zo’n tienduizend ratten komt dat neer op 1667 ratten per persoon. Ook daar kan Vaticaanstad niet tegenop. Er komen er deze zomer nog twee mensen bij: Sheila Gunn en John Clare. En vanaf morgen zijn er ook nog eens zeven internetbewoners. Veel plezier op virtueel Canna!

5 opmerkingen:

marieke zei

Jan Paul, voel jij je ook een beetje achter gelaten???

Thomas zei

Ahh, maar wij mogen toch gewoon lángskomen? En op die 1600 ratten ben ik niet écht jaloers.

marieke zei

Nee, maar ik had mijn katten meegenomen en Jan Paul had Sien meegenomen en dan waren we zo van dat probleem af geweest. Maar ja, als ik bij iemand op visite ga, dan neem ik mijn katten natuurlijk niet mee.

Jan Paul zei

En jullie zijn natuurlijk altijd welkom in janpauls.blogspottistan. Met of zonder katten.

Edward zei

Maar jullie (en jullie katten) (en Sien) gaan toch méé??? Als leesreizigers? Wij zijn ook maar schrijfreizigers, das niet eens zo'n groot verschil. Ik neem trouwens mijn zilvervisjes mee.