dinsdag, mei 29, 2007

Uit de kast

Bij Heineken zaten ze met een probleem. Er waren ooit wel veel Beertenders verkocht, maar de meeste daarvan stonden ver weggestopt in de kast. Niemand kocht dus nog een nieuw Beertendervat. Maar daar moest de brouwer het natuurlijk van hebben. Het reclamebureau moest er iets aan doen. En dit bedachten ze (zie foto):

Een advertentie in de Telegraaf en AD met daarin een oproep dat de winnaar van de grote Beertenderactie nog niet was gevonden. Die winnaar maakte kans op kaarten voor de Champions League-finale met Miss Griekenland als personal assistant. Bovendien waren er nog 97 andere prijzen niet geclaimd. Het enige wat je hoefde te doen om te winnen, was het serienummer van je Beertender op te zoeken en te kijken of dat overeen kwam met de winnende nummers op de site.

Meer dan 50.000 mensen bliezen het stof van hun Beertender om te kijken wat hun serienummer was. Met de zomer in aantocht kwam de thuistap weer in de keuken te staan. En dat was precies de bedoeling. De verkoop van de vaatjes is weer volledig op peil. En de grote Beertenderactie? Die heeft natuurlijk nooit bestaan.

4 opmerkingen:

ted zei

Merkwaardig: het bericht in de krant heeft, blijkens de uitslag op de site, een score van 100% gehaald: alle 98 winnaars blijken het bericht te hebben gelezen en zich te hebben aangemeld, want alle 98 prijzen zijn uitgekeerd. Erg ongeloofwaardig.

Alexander zei

Eèèèchhhhtt?? Dus Han Willems uit Amstelveen bestaat niet? En zijn reisverslag dat 'binnenkort' op de site van Beertender verschijnt is dus ook nep? En er zijn ook geen Linda Koman uit Moerdijk, Gonda van Tilburg uit Lochem, Gijs Stoop uit Maurik, Dick Evers uit Deventer, Ria Vellekoop uit Driebergen en Henrie Kroeze uit Zwartemeer etcetcetc?
Is dat dan geen strafbaar bedrog? Ik vind dat dit in de krant moet.

Jan Paul zei

Allemaal nep. Bedrog. Oplichterij.

Anoniem zei

Hoi, ik lees net toevallig dit blog en wilde even laten weten dat ik toch echt een prijs heb gewonnen met die beertender-actie. En ik ben Linda Koman uit Moerdijk. Ik weet natuurlijk niet in hoeverre echt alle prijzen zijn gewonnen/uitgekeerd, maar wilde het even voor de goede orde laten weten...

Groetjes