donderdag, mei 31, 2007

Rare wet

Ik wilde nog gaan schrijven over een akelig avontuur met Sien, dat we een tijdje terug bij Philip Hopman beleefden. Maar Philip heeft dat al veel beter beschreven en getekend - zie hiernaast - dan ik zou kunnen. Dus dat hoeft niet meer. Al moet ik wel zeggen dat hij Sien íéts gemener heeft getekend dan ze in werkelijkheid is.

Dit stukje gaat dan maar over een gekke nieuwe hondenwet in Amsterdam. Je moet sinds gisteren namelijk altijd een hondenpoepzakje bij je hebben. Heb je dat niet, dan riskeer je een boete van 50 euro. Dat is een rare wet. En wel hierom:

Ten eerste zullen er genoeg mensen zijn die keurig een zakje bij zich hebben, maar het nooit zullen gebruiken.
Ten tweede kun je die zakken bij ons in de buurt nergens krijgen. Nou ja, nergens. In het Vondelpark. Maar daar zijn ze vaak op. En dan?
Ten derde heb je een probleem als je keurig je plicht als hondenbezitter hebt gedaan. Je hebt immers de ´grote bah´ opgeruimd en bent je zakje kwijt. Zul je nét op dat moment de sterke arm der wet tegenkomen die je genadeloos op de bon slingert. Je moet er dus altijd twee bij je hebben. En voor de zekerheid zelfs drie. Je weet maar nooit.

4 opmerkingen:

Jan Paul zei

Oh. Ik merk dat de link het niet helemaal goed doet. Je moet nog eens doorklikken onder het hoofd van Philip (rechts bovenaan) en dan kom je bij zijn column.

Het gedeelte dat niet over Sien gaat is trouwens minstens zo leuk.

ted zei

Ik heb anders gehoord dat Sien het het hele oor van de hond van Philip had afgebeten en er een uur mee rondgelopen heeft, en dat ze eigenlijk een donoroor hadden willen transplanteren op de lege plek van Philips hond, maar dat er geen donoroor beschikbaar was omdat er nog maar weinig honden rondlopen met een donorcodicil. Dat is wat ik gehoord heb.

Het is inderdaad wel merkwaardig: dat je altijd één zakje over moet hebben om aan de plitie te kunnen laten zien!

Jan Paul zei

We hebben wel overwogen om - als het oor van Chava er uiteindelijk af zou vallen - Siens oor van haar hoofd te trekken en op het hoofd van Chava te plakken.

ted zei

Ze moeten gewoon meer reclame maken voor dogdonorcodicils.