maandag, mei 28, 2007

Nu tijdelijk 100% even gezond!

Boffen wij even. Die lieverds van Becel hebben de boter voor ons nóg gezonder gemaakt. Er zitten nu namelijk omega 3 en 6 vetzuren in. Speciaal voor ons. Attent toch? Nou. Niet helemaal. Het zat er namelijk al die tijd al in. Al tientallen jaren. Vroeger heette omega 6 gewoon linolzuur. Dat kennen we nog uit de jaren 70 en 80. Maar de naam ´linolzuur´ raakte in de loop der jaren (om maar in het jargon te blijven) ´verzadigd´. Dus daarom gaven ze hetzelfde spul een andere naam en schreeuwen het nu van de daken.

Het is hetzelfde probleem waar goede doelen ook mee zitten. Ze moeten de ellende elke keer vanuit een andere hoek belichten, anders worden we er ongevoelig voor. Zo blijkt maar weer: echt álles went.

2 opmerkingen:

ted zei

Geef mij maar plantensterol. Dat is wetenschappelijk bewezen. En het is ook nog eens heel duur, dus dat is om die reden behalve cholesterolverlagend ook lekker!

Jan Paul zei

Jaah, plantensterol. Veel beter bijvoorbeeld dan struikensterol. Maarmaarmaar... vlak lantaarnpaalsterol niet uit. Ook goed. Net als gehaktmolenamine. Om nog maar te zwijgen van grasmaaierfenolsulfide.