dinsdag, mei 08, 2007

Jochem Myjer

Nog een Youtube-tip: Jochem Myjer bij de Mike en Thomas Show. Later vandaag weer gewoon een echte post, maar het is ook een beetje mijn taak om te zorgen dat niemand het mist. Want dat zou zonde zijn.

31 opmerkingen:

Ingrid zei

Ge-wel-dig!

Jan Paul zei

Na Knut en een naakte Pipi Langkous heeft dit blog ineens weer een nieuwe publiekstrekker. Het is een plaatje dit keer. Weten welk plaatje?

Ga naar Google.
Toets 'London' in.
Klik op 'afbeeldingen'.

Goed voor honderden bezoekers per week.

Jan Paul zei

Het trefwoord 'London' geeft bijna 24 miljoen hits. En mijn plaatje staat bovenaan. Mijn plaatje is de eerste van die 24 miljoen. Mijn plaatje is kampioen.

Hiep hoi.

marieke zei

HOERA VOOR HET PLAATJE VAN JAN PAUL. Gefeliciteerd met deze fantastische prestatie. Hierbij balt het WK korte kür Lima (Goud) bijna in het niet. Bijna. Ik zou dit ook meteen opnemen in de profieltekst bij je blog. Nogmaals van harte. Ik steek hier de vlag uit. De engelse natuurlijk in dit geval!

Ingrid zei

Jee, inderdaad. Nu maar hopen dat ze ook gaan lezen.
En waar had jij dat plaatje weer vandaan, Jan Paul?
(ik ben trouwens vaak benieuwd naar de bronnen van je beeldmateriaal. misschien leuk om erbij te vermelden?)

Ingrid zei

*komt bij na totale verbluffing* ('flabbergasted' om maar even in stijl te blijven)
oja: HOERA natuurlijk! Well done, old chap!

Jan Paul zei

Waarin een klein plaatje groot kan zijn.

Morgen: een EXCLUSIEF INTERVIEW met het winnende plaatje.

Thomas zei

Ah sh..., nou ben je me voor, ik was al de hele middag druk bezig met het achterhalen van het telefoonnummer van het plaatje, ik had hem graag voor Kidsweek geïnterviewd. Maar nou geeft hij jou zijn exclusieve interview al. Grmbl.

Jan Paul zei

Trouwens, ik kreeg een boze brief van de familie Jelsma uit Vancouver. Zij hadden mijn plaatje helemaal niet op een.

Dat komt omdat mijn plaatje alleen vooraan staat bij google.nl en niet bij andere googles.

Jan Paul zei

Sorry Thomas, maar kwaliteitsjournalistiek kan soms bikkelhard zijn.

Thomas zei

Ik kom binnen een halfuur hier in de comments met een SCHOKKENDE onthulling over het plaatje. Keiharde onderzoeksjournalistiek.

Mr. G. Spong zei

Ik hoop dat u niet te ver gaat in uw 'onderzoeksjournalistieke' project, meneer Thomas. Een gevalletje smaad of laster kan aardig in de papieren lopen.

Mr. Bram Moszkowicz zei

Ik deel u graag namens mijn cliënt, voorgenoemde heer Thomas, mede dat hij over dusdanige informatie beschikt aangaande de door de heer Schutten op diens weblog geplaatste foto betreffende de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, hierna te noemen 'het plaatje', op volstrekt rechtmatige gronden verkregen en van uiterst betrouwbare aard, dat uw cliënt zich beter zelf druk kan maken over zijn juridische positie, dan insinuaties te maken aan het adres van mijn cliënt, de heer Thomas, die bovendien infaam en abject zijn.

Thomas zei

PUBLIEKSTREKKER WEBLOG JAN PAUL S. PLAGIAAT!

AMSTERDAM, 8 mei 2007. De nieuwste PUBLIEKSTREKKER op het weblog van kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten blijkt GESTOLEN. Een korte rondgang op internetsite Google leert dat Schutten NIET ZELF de vervaardiger is van de afbeelding, waarop de beroemdste trekpleisters van de Britse hoofdstad Londen te zien zijn. De bejubelde schrijver pleegt hiermee PLAGIAAT. Dat heeft EIGEN ONDERZOEK van deze verslaggever uitgewezen. Schutten meldde eerder vandaag op zijn weblog nog VOL TROTS dat het plaatje 'goed [was] voor HONDERDEN BEZOEKERS per week', aangezien internetters die naar afbeeldingen zoeken onder het algemene trefwoord 'London' op zoekmachine Google, direct verwezen worden naar het weblog van de kinderboekenschrijver. Het lijkt er echter sterk op dat Schutten PRONKT met ANDERMANS VEREN. Wat de schrijver immers VERZWEEG, is dat hij het plaatje ZONDER BRONVERMELDING overnam van de website Britainexpress.com, waarnaar overigens wel verwezen wordt in de Spaanstalige versie van Google. Hierdoor INSINUEERT Schutten zelf de vervaardiger te zijn, of tenminste GEEN RESPECT op te brengen voor de oorspronkelijke eigenaar. De Spaanse afdeling van Google spreekt van een 'GROF SCHANDAAL', de Nederlandse afdeling 'onderzoekt het geval'. Noch Britainexpress, noch Schutten, noch het plaatje zelf waren vanavond bereikbaar voor commentaar.

mr. g. spong zei

U hoort nog van ons, meneer Thomas.

Kon u trouwens geen betere advocaat vinden dan deze showpleiter?

mr. g. spong zei

Die heeft u wel nodig.

Mr. Bram Moszkowicz zei

Dat het vonnis inzake het door mij aangespannen kort geding tegen de heer J. Kelder, waarbij u en uw kantoorgenoot meester O. Hammerstein nota bene mijn raadsmannen waren, meester Spong, hem in de vrijheid heeft gesteld mij 'maffiamaatje' te noemen, wil nog niet zeggen dat 'showpleiter' door de beugel kan.
Mij wordt het werk als strafpleiter door dit soort infame en abjecte insinuaties opnieuw onmogelijk gemaakt. Ik ben bang dat ik mijn cliënt, de heer Thomas, niet langer juridisch kan bijstaan en heb in overleg met mijn cliënt besloten dat ik zijn verdediging zal overdragen aan mijn ambtgenoot J.P. Kuijpers, die nu toch een paar maandjes vrij heeft.
En meester Spong, uw gedrag is buitengewoon oncollegiaal en bovendien - ik realiseer mij dat het zeer straffe termen zijn, maar niettemin spreek ik ze uit - infaam en abject.

Ingrid zei

Nou, Jan Paul, volgens mij kun je wel wat opgevrolijkt worden...

http://www.youtube.com/watch?v=QmroaYVD_so&NR=1

Nooit geweten dat konijnen handig waren als briefopener. Iets voor onze Knut-fanclub, Marieke? Dat scheelt weer bij het openen van alle fanmail.

Exclusief interview met het plaatje van londen zei

Vlak na het behalen van de eerste plaats in de ranglijst van foto´s van Londen op Google spreken wij met het bewuste plaatje van vrijdag 13 april.

JP: Gefeliciteerd. De eerste van 24 miljoen afbeeldingen. Hoe voelt dat?

PL: Kijk, je traint er wekenlang keihard voor, je bent er dag en nacht mee bezig. En als het dan gebeurt dan is dat onbeschrijfelijk.

JP: Wist je dat je een kans zou maken op goud?

PL: Nee, absoluut niet. Eerlijk. Languagecourseuk en Zwemclub.be golden als torenhoge favorieten.

JP: Nederland eindelijk weer eens op één in een ´grote´ sport. Dankzij jou. Besef je dat?

PL: Nou, ik moet het nog allemaal tot me door laten dringen.

JP: Nu gaan er ook stemmen op dat er sprake zou zijn van plagiaat. Wat is jouw reactie daarop?

PL: Onzin natuurlijk. Het is juist die samenwerking met jouw blog die voor de gouden combinatie heeft gezorgd. Met Britainexpress zelf was het nooit gelukt. Die missen dat professionalisme en die no nonsense mentaliteit van jouw blog.

JP: En de bronvermelding dan?

PL: Die heeft er altijd gestaan. Gewoon door op de foto te klikken. Ik begrijp het hele probleem eigenlijk niet.

JP: Wat ga je nu doen, nu je goud op zak hebt?

PL: Eerst eens even genieten. Vanmiddag ga ik op bezoek bij de koningin en vanavond is er een intocht in Hazerswoude, waar ik woon.

JP: Dank je wel. En nogmaals gefeliciteerd!

marieke zei

@ Jan Paul, waar kunnen wij het plaatje bereiken? Ik wil hem graag vragen voor de Penseeljury. Zo'n visie op beeldcultuur is ongekend.

Jan Paul zei

Via mij, Marieke. De belangstelling van de media is momenteel zo groot dat ik tijdelijk als tussenpersoon optreed.

De telefoon staat roodgloeiend. Zo heeft iemand van Kidsweek gisteren al de hele dag lopen bellen voor een interview. Maar ook Albert Verlinde, Henk-Jan Smits en het gebalsemde lichaam van Lenin bellen voortdurend.

Het is een gekkenhuis.

marieke zei

Maar ik neem toch aan dat ik voorrang krijg... Je kan me ook inhuren als extra pr-medewerker.

Jan Paul zei

Tuurlijk. Komt goed. Hij is ook al gevraagd voor de Idols-jury. Maar dat hebben we geweigerd. Dat is niet zijn ´ding´.

marieke zei

Nee, dat lijkt me ook niet zijn ding. Misschien kan hij wel mee doen aan Schoolstrijd?

Jan Paul zei

Is dat zoiets als Herexamen? Aan dat soort programma´s doen we niet meer mee.

marieke zei

O ik bedoel ook Herexamen... Dat haal ik altijd door elkaar. Ik vond dat juist zo'n succes jullie deelname en met de toevoeging van Plaatje aan jullie team, kan het alleen maar beter gaan.

Jan Paul zei

Nog beter dan die keer toen we Racoon verpletterden?

marieke zei

Verpletteren? Ja, zo zou je het ook kunnen noemen.

Jan Paul zei

Geef toe. We lieten niets van ze heel.

marieke zei

Dat is waar, ze waren stuk van verbazing.

Anoniem zei

hahahaha.
was hier een tijdje niet geweest, wat eigenlijk des te leuker is om dan alles zo in een keer als een smakelijke vlaflip naar binnen te slubberen.