maandag, mei 14, 2007

Het weer

Als je een hond hebt is het heel handig om op de neerslagradar te kijken. Zo zie je precies wanneer je wel naar buiten kunt en wanneer niet. Daardoor weet ik dat er de hele dag al buien vallen in het hele land. Ook is duidelijk zichtbaar dat de meeste buien wegtrekken en dat het vanmiddag op veel plaatsen droog zal zijn. Toch houdt Aldith Hunkar op het journaal al sinds vanmorgen vroeg vol (het is nu twee uur) dat het alleen in het westen regent, maar dat het later in de middag overál gaat regenen.

Zou de weerman Aldith expres verkeerd voorlichten, of zouden Aldith en haar redactie te lui zijn om het weerbericht te actualiseren?

35 opmerkingen:

ted zei

Ik heb zelf ook een handige manier bedacht om te weten te komen of het regent: ik loop naar het raam, kijk of het regent en kijk naar de lucht of er regen in hangt. Zo ja, dan blijf ik binnen of neem een paraplu mee, zo niet, niet.

Jan Paul zei

Die methode werkt in elk geval beter dan naar Aldith te luisteren.

Jan Paul zei

En wat doet de regering hiertegen?
He-le-maal niets!

marieke zei

Het is een grof schandaal. Voor het actuele weerbericht mag je mij ook mailen, Jan Paul. Ik kijk even naar rechts en laat je meteen mijn bevindingen weten.

Ingrid zei

Ik kijk altijd op http://www.buienradar.nl/
Je kunt een vierkantje op de kaart zetten (waar je zelf zit). En kijken hoe de buien de komende 2 uur over gaan trekken. Of hoeveel regen er over 2 weken gaat vallen. Of hoe hard het nu waait. Verslavend. Ook zonder hond.

Maar volgens mij ben jij nu met Sien aan het wandelen. Want bij jou is het droog, zo te zien.

Jan Paul zei

He. Hier stond een heel mooi plaatje van de neerslagradar bij. En nu is-ie weg.

Gestolen door de vijand.

Thomas zei

Bij wind uit het noorden kun je ook nog even mij bellen, dan kijk ik naar buiten of het hier in de Jordaan regent en dan weet jij of het bij jou in Zuid straks gaat regenen.
We kunnen natuurlijk ook een Amsterdamse tamtamservice opzetten via dit weblog. Dan kan ik in het geval van regen en noordwestenwind Marieke bijvoorbeeld waarschuwen dat het binnen een paar minuten op de Keizersgracht gaat regenen. Bij noordoostenwind meldt Ted het ons allen, bij zuidenwind Jan Paul. Lijkt me ontzettend handig!

marieke zei

Wat een fantastisch idee!!! Misschien kunnen we het eerst een tijdje testen en dan gaan uitbreiden. (ik ben nogal van het groot denken)

Jan Paul zei

Het is volgens mij zuidwestenwind. Dus ik ben aan de beurt: hier schijnt de zon terwijl de lucht verder zwaar bewolkt is. Dat krijgen jullie over een minuut of twee.

Thomas zei

Ja, klopt! De zon breekt hier nu ook door ondanks de zwaarbewolktheid! Dank!

Ook goed om te weten: Marieke, er vliegt hier nu net een merel voorbij, volgens mij ging hij jouw kant op!

Ingrid zei

Het verdwenen neerslagradar-plaatje is vast op cursus ("Hoe word ik nummer 1?") bij het London-plaatje, dat munt probeert te slaan uit zijn succesvolle nummer 1 notering.

Ingrid zei

Mocht Marieke willen uitbreiden, dan houd ik me beschikbaar voor verslaggeving van het weer ten noordoosten van Rotterdam. Wij hebben hier over het algemeen erg veel weer om te verslaan.

marieke zei

Thomas, die merel heeft er wel de tijd voor genomen, maar is nu gepasseerd. Zon breekt hier nu oko net door, maar dreigende bewolking ligt daar vlak achter.

vogelaar marieke zei

PS die meeuwen blijven vooral boven de grachten hangen, maar zodra ik vermoed dat ze jullie kant op komen, laat ik het meteen weten.

ted zei

Ik heb even voor jullie het weerbericht vanuit het noordoosten: wegens helderblauwe lucht regent het niet en de kans dat het gaat regenen is zodanig dat de paraplu thuisgelaten kan worden. Neem wel voor alle zekerheid een plastic kapje mee als u zojuist een permanentje hebt laten zetten bij de kapper.

marieke zei

Hier lekker zonnetje, wel wat wolken aan de lucht. Geen permanentje, maar wel haar geföhnd vanochtend, dus zuidwester (alternatief haarkapje) in jaszak gepropt.

Jan Paul zei

En, beste bloglezers... Marieke is vandaag jarig!

Miebeth Zalfjes zei

Van harte Marieke!

marieke zei

Dank je wel Miebeth! Ja, ben nu eindelijk 18 en ga binnenkort rijlessen nemen. Krijg ik nu die cadeabon voor een aura-reading van je?

marieke kan wel spellen zei

cadeaubon bedoel ik natuurlijk

Miebeth Zalfjes zei

Nee, ik heb wel iets anders voor je. Heb je al een mooie dunschiller?

Jan Paul zei

En hé, het neerslagradarplaatje is weer terug. De vijand heeft zich kennelijk bedacht. Dank je wel vijand!

marieke zei

Een dunschiller? Topidee! Maar dan wel graag een gepimpte dan schrap je de asperges toch net even lekkerder schoon! (PS vrijdag asperges: joepie)

marieke zei

@ Jan Paul, de vijand heeft zich bedacht, of zich tegen mij persoonlijk gekeerd, want ik zie nog steeds geen plaatje.

Jan Paul zei

Hm. Kennelijk zie je het plaatje op de ene computer wel en op de andere niet.

Sorry vijand, voor de valse beschuldiging.

marieke zei

Ik denk dat het een vergeldingsactie is omdat jouw londenplaatje de kampioen is. JP's plaatje Rules!

Thomas zei

Het is inderdaad een vergeldingsactie. Ik weet uit betrouwbare bron dat een zekere advocaat zich momenteel inlaat met plaatjesvijanden, sinds hij geen cliënten meer over heeft. Hij nam hier zoveel schending van auteursrechten waar dat hij zich volledig op het weblog heeft gestort. (Je kunt het natuurlijk overdrijven. Het BLIJFT niet leuk.) En het bevestigt bovendien maar weer eens wat we allang wisten: dat Jort Kelder groot gelijk heeft als hij de advocaat in kwestie 'plaatjesvijandenmaatje' noemt.

marieke zei

Toch handig, die betrouwbare bronnen van Thomas.

marieke zei

Maar pas je wel op voor represailles, Thomas.

Thomas zei

Ik noem geen namen.

bibi i.s.m. de regen zei

Gefeliciteerd Marieke. De voorspelde regen is niet gekomen. Want toen de regen las dat jij jarig was stuurde hij de zon in plaats van zichzelf. De regen heeft zich opgeofferd en dat is heel wat. Want de regen laat zich het liefst boven op de mensen vallen. Hij nam wel het fotootje mee van het blog waarop hij zo mooi stond afgebeeld. Maar morgen komt hij wel. Maar dan ben jij niet meer jarig. Hoera!

Ingrid zei

Marieke, gefeliciteerd met je verjaardag!

marieke zei

Dank jullie wel! Ook grote dank aan de regen. Zelfs nu zit ik weer in het zonnetje... Maar het ziet er wel wat dreigend uit.
@regen: laat maar vallen hoor, ik vind het niet erg. Ben nu een jaar ouder en wijzer.

ted zei

Heb je een leuke verjaardag gehad, Marieke, dankzij of ondanks het weer?

marieke zei

Het was een beetje een low-profile verjaardag ondanks het mooie weer en dankzij grote drukte op het werk. Maar het was wel een hele leuke en gezellige verjaardag mede dankzij het mooie weer en ondanks grote drukte op het werk.