vrijdag, mei 11, 2007

Haar

Hij was de Aramis-man in diverse Amerikaanse commercials. Later kreeg hij als acteur rollen in Magnum, Family en Taxi. Maar echt beroemd werd hij natuurlijk door Cheers. Hij kreeg door zijn rol als Sam Malone diverse prijzen, waaronder die van ´beste mannelijke hoofdrolspeler´. Meerdere malen zelfs. Daarnaast stond Ted Danson vooral bekend om zijn stevige kaaklijn en zijn...? Heel goed: haar.

Vanaf de eerste aflevering van Cheers maakte Sam Malone opmerkingen over zijn eigen haar. Zoals ´Met een goed uiterlijk kun je vrouwen versieren, met goed zittend haar kun je de wereld veroveren.´ Maar vanaf de eerste aflevering ging ook het gerucht dat zijn haar niet echt was... Volgens de roddelpers had hij een haarstukje.

In werkelijkheid had hij geen haarstukje. Wel verfde hij zijn hoofdhuid donker, zodat je geen kale plekken zag. Maar uiteindelijk moest hij er toch aan geloven. Voor zijn rol als Sam moest hij perfect zittend haar hebben. En dat kan niet met een zonnetje op je achterhoofd. Op dat moment schreef de roddelpers overigens dat hij volkomen kaal was en een pruik droeg. Dat deden ze met een enorme ijver. Het was een belangrijke kwestie voor ze. En terecht natuurlijk. Vandaar dat ik er ook over blog.

Later nam Danson wraak op deze bladen door in een prime-time talkshow zijn haarstukje af te doen en te laten zien dat ze al die jaren onzin verkochten. Danson werd daarna een tijd de beroemdste acteur met een haarstukje.

In het dagelijks leven gebruikte hij dat overigens niet. En tegenwoordig gaat hij helemaal toupetloos door het leven. Ook in de verschillende films en series waarin hij nog regelmatig speelt.

12 opmerkingen:

ted zei

Ik heb dat altijd wel raadselachtig gevonden: als ik op straat loop zie ik onmiddellijk wie een pruik of toupet draagt, maar op tv zie ik het meestal niet. Ook niet bij Wim Sonneveld die een haarstukje droeg, maar kennelijk was dat zo goed gemaakt dat ik het niet zag. Waarom, vraag je je dan af, lopen er nog zo veel mensen rond met slechtzittend haar, terwijl er veel betere mogelijkheden zijn?

PS. In mijn omgeving vragen velen of ik mijn haar verf, omdat men zich mij voor de geest haalt als blondje, terwijl ik in werkelijkheid behoorlijk donker haar heb. Het is door de jaren heen gewoon steeds donkerder geworden en menigeen kan dat niet uitstaan, omdat men vindt dat ik onderhand wel eens grijs en/of kaal mag worden.

Jan Paul zei

Ja, op straat zie je wie een slechte toupet draagt. Maar zie je ook wie een góéie draagt...?

Op televisie zie je sowieso veel minder. Zo zie je de enorme laag make-up die iedereen op krijgt bijvoorbeeld niet. Daarentegen zie je het wel weer meteen als iemand die make-up niet gebruikt.

ted zei

Daar heb je gelijk in.

marieke zei

Zo heb ik nogal eens op themafeesten gewerkt, met nephaar en veel make-up. Zag er in zaallicht heel leuk uit, maar op foto's gemaakt met flitslicht vreselijk.

Jan Paul zei

Televisie is een heel gek medium. Zo leek het net of we bij Herexamen van Racoon verloren. Heel gek. In het echt wonnen we dik. Komt door de schmink.

Jan Paul zei

Maar van Edwards haarstukje was niets te zien...

marieke zei

Goh, zo'n ervaring heb ik ook. Had een interview bij ochtendprogramma Tien/Talpa. In het echt stelde ze hele intelligente vragen en op tv alleen maar domme. Ook de schmink???
PS ik had geen haarstukje en dat was ook niet te zien. Toch knap.

Jan Paul zei

Er zat zelfs zo´n laag make-up op dat het net leek alsof ze je naam verkeerd zeiden.

marieke zei

Ja zo vreemd. Ook bijzonder was dat het een heel intellectueel gesprek was over de grote thema's uit de hedendaagse prentenboeken en op tv ging het heel plat over voorlezen. Make up maakt meer kapot dan je lief is.

Lilli zei

De Gouden Kooi is er niks bij...

Sorry, off-topic:
Optical Illusion Youtube


Heeft Miebeth al iets verstandigs gezegd over optische illusies?

Jan Paul zei

Dat doet me denken aan mijn studententijd. Als ik midden in de nacht terug kwam van een avondje stappen zette ik MTV aan, en dan kreeg je allerlei techno- en house te horen met dit soort filmpjes erbij.

Ik was ineens weet terug naar een zomaar vrijdagnacht in Utrecht om vier uur ´s nachts...

Lilli zei

Precies dat... alleen prefereer ik toch het filmpje boven de achtergrondmuziek ;-)