zaterdag, april 07, 2007

Storing

O jee. Probleem. De grootste bh-fabrikant van Engeland had het verkeerde koper gekregen van een toeleverancier. De partij die ze hadden ontvangen was bestemd voor brandalarmen. Dit koper had een speciale behandeling ondergaan. Als het werd opgewarmd - bijvoorbeeld door lichaamstemperatuur - dan zond het elektromagnetische golven uit. En die golven verstoorden andere elektromagnetische signalen, zoals van telefoons en televisies. Omdat er al tienduizen exemplaren waren verkocht leidde dit tot grote paniek bij tv- en radiostations en telefoonmaatschappijen. Het hoofd van de technische dienst van British Telecom riep direct al zijn medewerksters op om te achterhalen welke bh zij droegen.

Het leidde tot zoveel paniek dat de Daily Mail, de krant die het bericht verstuurde, nog dezelfde dag moest melden dat het om een 1 aprilgrap ging.

4 opmerkingen:

Ingrid zei

Geweldige mop! Uit welk jaar was die, Jan Paul?

Jan Paul zei

Uit 1982, Ingrid.

Xandra zei

ik vraag me af wat er in mijn bh zit, heb de laatste week echt een enorme trage internetverbinding en op de achtergrond een Jazzy deuntje, volgens mij komt dat uit de sluiting!

Verbranden die dingen! Viva la revolution! Viva teabags! hahaha...

Jan Paul zei

O dat is de bh van 1 april 2006 Xandra. Daar zit nog koper in van trompetten en saxofoons van oude jazzmuzikanten.