maandag, april 02, 2007

Magere oogst

Ik ben weer thuis. En hoewel ik uren in de bossen heb doorgebracht (ook ´s ochtends heel vroeg) en hoewel ik écht op zoek ben geweest naar interessante natuurfenomenen, kan ik niet anders concluderen dan dat het een magere oogst was.
Dit ben ik tegengekomen:

Ontelbaar veel vogels.
Honderden paddestoelen.
87 rare bosmieren met een enorm achterlijf (in geen enkele natuurgids teruggevonden - misschien een nieuwe, door Tsjernobyl gemuteerde, soort).
41 muizenholen (maar mijn redacteur heeft liever niet veel muizen in het boek - daar is hij bang voor).
5 padden.
3 konijnen (weggejaagd door Sien).
1 eekhoorn (weggejaagd door Sien).
1 Sien.
65 Nordic Walkers.

Schamel.

11 opmerkingen:

ted zei

Dat is inderdaad een magere oogst, Jan Paul. Geen bronstige herten gezien? Geen zwijnen? Geen reuen en reeën? Geen recreërende homomannetjes in de struiken? - Waar moet dat héén met de natuur?

Jan Paul zei

Komt allemaal door het broeikaseffect. Ze zijn allemaal naar het noorden getrokken. Wij zitten nu met alle landdieren van de Middellandse Zee. Dat zijn er niet zo veel.

Jan Paul zei

En de complete mensheid zit momenteel in het Vondelpark.

Xandra zei

en de kabouters dan?
Zijn die er ook niet meer???

Zeker doodgeprikt door zo'n &@^&@*# stok!!!

Thomas zei

56 Nordic Walkers, en dat noem jij schamel?! Heb je ze wel goed geobserveerd, zodat je hun opmars kunt onderbrengen in een wervelend hoofdstuk over dat nieuwe interessante natuurfenomeen? Ik ben wel benieuwd wat ik moet doen als ik er een tegenkom.

Xandra zei

Ah de natuur neemt wraak..!

Whahahhaaaa (gemeen lachje)

9 nordic walkers op mysterieuze wijze verdwenen...

Je zal ze maar tegenkomen, best gevaarlijk denk ik zo...


Zwaai zwaai PRIK!

Het lijkt me wel funny als je zo'n wandelaar ziet lopen met allemaal troep aan die stok vastgeprikt.. bladeren, blikjes...

Jan Paul zei

Misschien is dat inderdaad wel de reden dat er nauwelijks dieren te zien waren: ze zijn allemaal aan de stokken van de ´homo baculum´ gespiest. Kunnen ze daarna direct de pan in: Nordic wokken.

Thomas zei

Eh ja, 65 bedoelde ik dus.

Jan Paul zei

En het is nog allemaal voor niets geweest ook. Want het boek gaat niet door...

Thomas zei

Het boek gaat niet door?! Heb je het opgegeven? Of is er van hogerhand een ander besluit genomen?
Ik vind het jammer.

Jan Paul zei

Nee, ik wil ook dat het boek er gaat komen. Ik vind namelijk dat er nog geen écht leuke natuurgidsen zijn. Eerlijke natuurgidsen die je vertellen dat de kans op een ontmoeting met een vos of hert behoorlijk klein is in een gemiddeld Nederlands bos. Maar die toch uitleggen wat je wél kunt beleven en waar je op moet letten, precies zoals een gids in een museum dat doet. Er valt namelijk genoeg te beleven in een bos. Je moet alleen goed weten waar je moet kijken.

Maar goed. Querido wil heel graag. Het boek zou alleen gebaseerd zijn op Pluk van de Petteflet. Met teksten van Annie en tekeningen van Fiep. Ik zou het ´natuurgidsgedeelte´ schrijven en dat zou weer geïllustreerd worden door Peter Paul Rauwerda. Iedereen vindt het een leuk idee, alleen de ´erven Westendorp´ liggen dwars. Hun argument is zo vaag dat ik het niet kan reproduceren. Maar ja, zonder Fiep geen Pluk. En zonder Pluk geen boek.

Maar die natuurgids komt er toch ooit wel. Met of zonder Pluk.