woensdag, april 04, 2007

De Zwisterse spaghetti-oogst

In de jaren vijftig gold spaghetti nog als een nieuw gerecht voor de Britten. Dat gaf de BBC de gelegenheid om een grap uit te halen die tegenwoordig ondenkbaar lijkt. De zender had op 1 april 1957 een item over een spectaculair goede spaghettioogst in Zwitserland. Volgens kenners was het zelfs de beste oogst sinds tientallen jaren. De slierten hingen met duizenden tegelijk in de spaghettibomen. Die succesoogst was aan twee dingen te danken: een extreem milde winter en afwezigheid van de gevreesde spaghettikever. Maar er moest alleen nog niet te vroeg gejuicht worden: een late winter kon de oogst nog altijd verruïneren. Het was eerder gebeurd...

Nog geen minuut na de uitzending regende het telefoontjes van honderden geïnteresseerde kijkers die ook een spaghettiboom in hun tuin wilden hebben.

Het idee voor deze grap was ontstaan door een opmerking van een oud-leraar van een redactiemedewerker. Nadat die laatste een keer een dom antwoord gaf, zei de docent dat hij waarschijnlijk 'zo dom was dat-ie zeker ook dacht dat spaghetti aan bomen groeide.' Nou, hij was de enige niet.

2 opmerkingen:

Xandra zei

Nee dan de DVD terugspoelmachine, de winkel werd plat gebeld of ze die nog op voorraad hadden...

(vorig jaar in de krant)

ted zei

Wat achterlijk om te denken dat de blaadjes van de pastaboom in sliertjes groeien. Zo'n pastaboom kan toch helemaal niet weten of er elleboogjes aan de takken moeten groeien of strikjes of ravioli? Nou dan!