zondag, april 01, 2007

1 april

Ik heb net een tijdje op internet lopen zoeken naar leuke 1 aprilgrappen, maar ik kon ze nergens vinden. Ik hoorde wel van een hardloopwedstrijd voor nudisten in Doetinchem. Dat zal er wel een zijn, alhoewel... De nudistenfitness in Heteren is ook geen 1 aprilgrap. Het Jeugdjournaal bekijken dan maar, vanavond. Die hebben altijd wel iets grappigs.

10 opmerkingen:

Jan Paul zei

Yep, het jeugdjournaal heeft er weer een. Wel een flauwe trouwens.

Jan Paul zei

Nou ja, een beetje flauw.

Thomas zei

Deze zag ik op de website van de Volkskrant:

'In Amsterdam verscheen een bericht over een nieuwe aanpak van geluidsoverlast op de grachten. Een speciaal systeem zou bij de bruggen het aantal decibel van opvarenden meten en mensen die te veel geluid maken bij een volgende brug natspuiten. Op die manier zou de politie mensen met een nat pak sneller herkennen en beboeten voor geluidsoverlast.'

Maar dat gelooft sowieso niemand, dus is het niet zo'n goeie.

Jan Paul zei

Nee, daar trapt niemand in. Een goede 1 aprilgrap maak je twee dagen van tevoren. Dan kondig je iets aan wat er ´overmorgen´ gaat gebeuren. Niemans associeert het dan met de datum. Bovendien krijg je in de tussentijd meer reacties - want daar doe je het natuurlijk voor.

Xandra zei

Ik herinner me een 1 april grap, waarbij op de radio werd aangekondigd dat de Boy Band Take That zou komen. Ik draaide nachtdiensten in een tehuis aan de overkant. En zo lagen er de avond ervoor al meisjes in hun slaapzak voor de deur. Nou in de middag (he raadt het al.. op 1 april) komt er eindelijk een limousine aanrijden. De inmiddels grote groep meisjes gillen, vielen flauw etc...
Toen stapte er een aantal oer-Hollandse, totaal onbekende jongens uit. Dat vond ik wel lollig!

Edward van de Vendel zei

Jan Paul, wat had het Jeugdjournaal dan? Die van belasting op zakgeld vond ik wel een hele goeie, vroeger.

Jan Paul zei

Kinderen moesten verplicht op zoek gaan naar ´illegale´ hondenpoep. Die poep moesten ze verzamelen, zodat een laboratorium kon onderzoeken van welke hond de poep kwam. Die hond werd dan bekeurd.

Beetje flauw dus.

Die van belasting op zakgeld was heel erg geslaagd. Ook een hele leuke was dat Balkenende de rol van de overleden vader van Harry Potter ging spelen.

Anoniem zei

De beste 1 april-grap die ik ken: in het Groningse Bedum staat een scheve toren, een héél erg scheve toren. Minstens zo scheef als de toren van Pisa. Jaren geleden kondigde 'de Noorderkrant' aan dat een Italiaanse tv-ploeg opnames zou komen maken om daarna wetenschappelijk te bewijzen welke toren schever was, die van Pisa of die van Bedum. Het stond die dag blauw van de reporters, al dan niet met camera, die van heinde en verre dit evenement wilden meemaken.
Maar... het was 1 april.

Gisteren scheurde ik mijn Loesje-scheurkalender door naar de zondag. En even stond ik gek te kijken naar de datum, ook een goeie:
zondag 32 maart.

Hartelijke groet,
Annelies

Edward van de Vendel zei

Ja, die in Groningen was héél goed!
En die van nu van het jeugdjournaal een beetje flauw inderdaad.
Maar de beste vind ik 32 maart. Hulde aan Loesje.

Jan Paul zei

Mijn favoriet is duidelijk die uit Bedum. Die kan internationaal concurreren met de beste (leuk blogonderwerp voor de komende dagen...).