maandag, maart 05, 2007

De TOF door Miebeth Zalfjes: 3 de verdwenen koeienkop

Het zou natuurlijk vanuit de wetten van de kwantum mechanica verklaard kunnen worden. Als we de theorie van Nils Bohr erbij halen dan... ach laat ook maar. Ik kom er ook niet meer uit. Ook de wetenschap staat voor een raadsel.

6 opmerkingen:

Jan Paul zei

Miebeth, dit valt me ontzettend van je tegen.

ted zei

Ja, mij ook, Jan Paul. Het heeft er alle schijn van dat op 3 iets anders stond, en dat Miebeth dat tracht te verdonkeremanen!

Miebeth Zalfjes zei

Jullie hebben gelijk.

Het probleem van de verdwenen koeienkop is eenvoudig op te lossen met de wetten van de optica. En het resultaat? Ingrid heeft het goed gezien. De koe is er gewoon. Met hoofd.

U kunt dit zelf thuis ontdekken door middel van een eenvoudig experiment. Plaats een spiegel horizontaal tussen uzelf en een grote wandspiegel in. Bouw nu met uw handen de situatie met de koeien na: steek een paar vingers omhoog en steek één vinger iets naar voren, zoals de kop van de voorste koe doet. In de spiegel zult u zien dat het lijkt alsof de voorste vinger omhoog staat. Dat is ook het geval met de koeienkop.

Sorry van net.

Ingrid zei

Ik ben blij vereerd dat ik vandaag maar liefst twee maal al te horen heb gekregen dat ik gelijk heb. Eerst van Ted, nu van Miebeth. Wat een Topdag!

Er is trouwens heel wat meer leuks te vertellen over 'visuele instinkers'. Misschien een andere keer op je blog, Jan Paul? Of Miebeth?

Ingrid zei

Hoe zit het trouwens met die toch wel erg Hollandse wolkenlucht (zie ook buiten) op de cover, boven de volgens kenners totaal niet Hollandse koeien? Weet iemand dat al?

bibi zei

ik ben nog niet overtuigd en weiger met spiegeltjes aan de slag te gaan. Ted heeft me de foto op mijn verzoek inmiddels op zijn kop gestuurd en ik blijf daardoor bij het idee dat het niet klopt. Niet dat ik Ingrid en Miebeth niet geloof, maar ik zie het gewoon niet.