vrijdag, maart 23, 2007

Cold reading (1)

Hoe komt het dat Natasha in normale situaties vaak de juiste diagnose stelt en bij de proef met de skeptici niet? Omdat de skeptici wisten hoe Natasha aan haar informatie komt: via cold reading.
Natasha is een genie in het ´lezen´ van mensen. Zij ziet aan het gedrag, de bewegingen en de reacties van mensen wat hen mankeert. Daarom ging het in de proef mis. De personen die getest werden mochten zich niet bewegen en mochten niets zeggen. Had ze de mensen gesproken en zien bewegen, dan had ze ongetwijfeld alles goed gehad.

Ik denk niet dat Natasha liegt. Ik denk dat ze oprecht ´visioenen´ heeft, zoals ze dat zelf omschrijft. Net zoals veel mensen aura´s denken te zien. En ik denk dat Natasha onbewust enorm geholpen wordt door haar ´cold reading´-kunst, die je ook intuïtie zou kunnen noemen.

Intussen is Natasha allerminst overtuigd door deze verklaring van de skeptici. Zij gaat daarom gewoon door met haar consults. Ook een consult? Ze is te boeken via www.demkina.ru (het helpt als u Russisch spreekt).

6 opmerkingen:

ted zei

Ik ben zelf ook tamelijk goed in cold reading! Als ik iemand zie weet ik bijna meteen of ik die persoon stom of niet stom vind, en meestal blijk ik gelijk te hebben, want ik hoef mijn mening zelden bij te stellen! ;-)

Jan Paul zei

Over dat fenomeen - ik heb het zelf ook - ga ik binnenkort ook bloggen.

marieke zei

Zielsverwanten! Ook ik heb last van dat fenomeen... en ik al die tijd maar denken dat het aan mij lag!

Thomas zei

Cold reading, jee, zou Natasha aan mijn gedrag kunnen aflezen dat ik sinds eind een paar maanden geen keelamandelen meer heb? Zou ik sinds die operatie dan zo'n ander mens geworden zijn?
Van dat soort wonderlijkheden word je zo ongeveer vanzelf sceptisch, nietwaar?

Xandra zei

En ik denk dat Natasha onbewust enorm geholpen wordt door haar ´cold reading´-kunst, die je ook intuïtie zou kunnen noemen.


Ik vind dat je dit niet zo kunt benoemen, cold-reading komt vanuit het hoofd. Dat wat je ziet, hoort en dus bij iemand observeert.

Intuitie komt vanuit het gevoel.
Ze is een innerlijke wijsheid die komt van een dieper deel van je wezen. Ze gaat verder dan je verstand en je emoties, ook al werkt ze via je gedachten en je gevoelens.

Jan Paul zei

Ook daar ga ik binnenkort over schrijven, Xandra.