woensdag, februari 07, 2007

Zou het dan toch...? Eindelijk...?

Mijn goede vrienden van het KNMI hebben een weeralarm afgegeven voor morgen: ze verwachten een dik pak sneeuw. Hier. In Nederland! Ja echt! Wat zou dát leuk zijn.

24 opmerkingen:

marieke zei

Dan gaan we een sneeuwpop maken! ps ik neem voor de zekerheid tandenborstel maar weer mee in mijn tas...

Edward van de Vendel zei

Hoho dat kan niet Marieke. Want ik ben niet in Amsterdam!!! (Maar jullie mogen wel beide bij mij komen overwinteren! Er is hier een voetbalveld voor de deur met veel rolsneeuw!)

Anoniem zei

hoi! hier in belgie begon het gisteravond plots te sneeuwen, dachten eerst nog dat het natte sneeuw was maar neee, het bleef mooi liggen. onze honden hadden het nog nooit meegemaakt, dus toen Nino met ze naar buiten ging, kwam ie vrij laat terug. Sara heeft niks gedaan, zei hij, ze liep de hele tijd naar boven te kijken naar de sneeuwvlokken, grinnik.
heerlijk om te zien wat voor plezier ze in de sneeuw hebben.

Jan Paul zei

Neem maar mee die tandenborstel, Marieke. En Edward, ik vrees dat je toch onze kant op zult moeten komen - en je hebt ook wat allergiepilletjes nodig vanwege hare harigheid, maar die heeft hare Biebheid dan weer voor je.

Jan Paul zei

Sien wordt ook altijd hysterisch van plezier bij sneeuw, Gina. (In hysterisch worden is ze sowieso al goed). Toch weet ik niet wat er nou zo leuk voor honden aan is. Sien maakt nooit een sneeuwpop of een glijbaan. Hoewel...
Wat ze wel eens doet is op haar rug van een heuveltje af glijden. Dat is een verschrikkelijk grappig gezicht.

marieke zei

Ik ga op reis en neem mee mijn tandenborstel en dan zie ik wel waar morgen het schip (lees: de trein/marieke) strandt...

Ingrid zei

Bij sneeuw denk ik aan sneeuwpret, aan een witte wereld met van die mooie besneeuwde boomtakken, aan mijn katten die door het raam heen de vlokken willen vangen... want ook ik houd van sneeuw.
Maar van de sneeuwfoto bij je stukje word ik helemaal niet blij. Help! Gekantelde vrachtwagens, slippende auto's... enkele associaties bij het gekozen beeld.
Als je je verheugt op sneeuw moet er toch een Fijne Sneeuwfoto bij? Eén die dat Verheugen weergeeft? Voor een weeralarm-foto hebben we de KNMI. Toch?

Ingrid zei

P.S. Als Sien morgen dat kunstje weer doet, wil je dan je camera gereed houden. En een foto maken? Of nog beter: een filmpje! Bij de gedachte alleen al aan een Sien sleeënd op haar rug schoot ik in een niet te stuiten hiklach.

ted zei

Zo, ik heb mijn boodschapjes al gedaan, zodat als het straks gaat sneeuwen, ik uit het raam kan gaan hangen om iedereen verrot te schelden die door de mooie sneeuw durft te stampen en stempelen.

ted zei

Ja, hoor, het is zojuist zachtjes begonnen te sneeuwen: 11:54 uur. De radio heeft het er ook over!

Ingrid zei

Hier (vlakbij Rotterdam) sneeuwde het net na tienen. Er ligt nu al een flink pak sneeuw!

ted zei

Misschien is het vandaag wel de enige dag dat het (een beetje) vriest, dus ik heb al mijn werk terzijde gegooid en ben nu de vrieskast aan het ontdooien. Alle spullen uit de vriezer staan op het dakterras.

Jan Paul zei

Het wordt hier nu eindelijk mooi wit. Zo meteen met Sientje het park in. Sorry Ted. Alhoewel, daar heb je vanuit je raam geen last van.

Ingrid zei

Ik ben net terug van een wandeling, fototoestel mee (vanonder de plu, want het sneeuwt behoorlijk hard!).
Straks een foto van Sien in de sneeuw, Jan Paul?

Ingrid zei

Wat moet dat een grappig gezicht zijn, Ted, al die diepvrieswaren op je dakterras. De diepvrieserwtjes, kroketten en perenijsjes naast elkaar in de sneeuw.

ted zei

Perenijsjes wel, kroketten en doperwtjes niet. Ik heb gezien dat er nog heel veel gorgonzola in de vriezer zit. Die koop ik altijd bij de Hema als die vanwege de houdbaarheidsdatum bijna verlopen is en voor 50% weg gaat; die gaat bij mij de vriezer in voor in de pastasaus. - Nu weet je dus wat er in de komende periode regelmatig op tafel staat.

Anoniem zei

oeh, perenijsjes, toch niet die hele smeuige van festini? heeel vroeger, toen ik op de lagere school zat, toen had je van dat citroenijs, langwerpig op een stokje, best veel ijs zat erop. niet van dat dubbelstokjes ijs dat altijd afbrak. daar denk ik geregeld met weemoed aan terug. dat citroenijs, smaakte echt naar citroen, niet overdreven zoet ook.

die perenijsjes maken echter veel goed. staan nu op de boodschappenlijst.

Ingrid zei

Ik noemde zomaar wat. Grappig dat de perenijsjes klopten (mijn lievelingsijsjes)! Kroketten heb ik nooit, want ik heb geen frituur. En een vreselijk onhandig piepklein diepvriesvakje in een te kleine koelkast. Niks voor mij, maar de koelkast zat al ingebouwd in deze keuken. (er is dus bijna nooit plek voor perenijsjes, die in een 10-stuksverpakking komen. snif)

Mmmm, die pastasaus klinkt zalig. Ik maak hem wel eens een enkele keer met magor. Lekker bij groene tagliatelle en dan wat walnoten erover... Eet smakelijk, Ted!

Gina, dat citroenijs klinkt ook erg lekker. Welk merk is dat en hebben ze het nu ook nog, weet je dat soms?

Lilli zei

Citroen gaat trouwens ook heel goed met die tagliatelle met gorgonzolasaus en walnoten...

Jongens, ik heb nu zo'n honger, ik ga naar huis!!!

Overigens nog geen sneeuw hier in het noorden, nou ja, het sneeuwt wel maar er ligt ongeveer een halve centimeter. Pffff... ben ik daarom zo noordelijk gaan wonen?!

Jan Paul zei

Nou, er komt nog een boel sneeuw jouw kant op Lilli.

marieke zei

Nou, het lijkt er op dat ik met tandenborstel in mijn tas gewoon naar huis kan. Niets aan de hand, volgens mij! Pfff watjes bij het KNMI er ligt hier nog geen centimeter sneeuw. En ik verheugde me al op 10 cm!

Jan Paul zei

Ik heb nog nooit zo snel sneeuw zien dooien bij nul gaden celsius. Bijna alles is al weg...

ted zei

Maar míjn vriezer is lekker schoon en kan er weer een poosje tegen!

Anoniem zei

hey Ingrid, die citroenijsjes heb ik noooooit meer gezien of gegeten helaas. Probeerde gister op zoek te gaan naar oude ijsmerken, omdat ik me nog vaag iets van de verpakking kan herinneren. Misschien is het ijs van Arctic, omdat die volgens hun website al sinds de jaren 50 ijs maken. Heb ze een mail gestuurd en wacht nu op antwoord...