zaterdag, februari 24, 2007

Jennifer hik superster

Nou Miebeth, de medische wereld heeft er een raadsel bij. Dit is Jennifer Mee en zij heeft al vier weken de hik. Alleen als ze slaapt is het even afgelopen. Maar zodra ze ontwaakt gaat het weer - hik - verder. Ze heeft alle bestaande trucjes geprobeerd, maar die mislukken stuk voor stuk. Zelfs de beste medicijnen werken niet.

De Amerikaanse televisiestations hebben gevochten om haar als eerste in de uitzending te hebben. De redactie van Good Morning America heeft haar 57 keer gebeld. Toen dat niet werkte hebben ze briefjes onder de deur van haar hotel geschoven. Jennifer zat in dat hotel omdat dat haar al door de Today Show was aangeboden, samen met een flinke smak geld. De Today Show had dan ook de primeur...

Wel lastig, die hik. Maar zolang ze blijft hikken kan ze incasseren bij de vele Amerikaanse talkshows. En dat doet ze. Jennifer is een superster.

11 opmerkingen:

ted zei

Is die hik een lichamelijke kwaal of iets psychisch? Door het feit dat de hik stopt als ze slaapt zou je misschien zeggen dat het in haar hoofd zit. Maar als je slaapt worden bepaalde spieren lamgelegd, zodat het fysiek mógelijk is om te slapen. Als je verkouden bent, gaat het ademen 's nachts goed, maar als je weer wakker wordt begint het lopen der neus meteen weer en barst het niezen los. Dat klopt toch, Miebeth?

Miebeth Zalfjes zei

Inderdaad Ted,

Singultus (de hik) is een periodieke spontane contractie van het diafragma tijdens inademing, gevolgd door het sluiten van de epiglottis (het strotklepje). Tijdens de slaap ontspant de middenrifspier, waardoor de hik stopt.

Tijdens de slaap vermindert de slijmproductie eveneens. Daardoor komen de luchtwegen weer vrij.

Xandra zei

Hik sprik sprauw,
ik geef de hik aan jou,
ik geef de hik aan een andere man,
die de hik beter verdragen kan.


Hik...Ahhhhh NEEE!!!!Hik... Ik ga HIK..Hik..Hips ALbert Hik Verlinde bellen!...HIK!

Ingrid zei

Slapen als je verkouden bent? Minder slijmproductie? Was het maar waar. Bij mij schuift de hele snotmassa vrolijk mee van de ene op de andere zij. Maar als ik probeer door mijn neus te ademen, zit diezelfde massa muurvast.

Lilli zei

Ik slaap altijd zittend als ik verkouden ben, dat werkt heel goed!

ted zei

Ingrid, als je verkouden bent val je tóch op enig moment in slaap en dan adem je door je mond als je neus harstikke dicht zit.
Zíttend slapen heb ik nog nooit geprobeerd, Lilli. Dan zit mijn neus verder van de grond en dan trekt de aantrekkingskracht er juist harder aan, lijkt me.

Lilli zei

Dat is waar Ted, maar je wordt niet wakker omdat je geen adem meer kunt halen. Dus als je eenmaal slaapt dan slaap je ook lekker door ;-).

Ingrid zei

Nog even over die hik. Mijn vader had ook eens urenlang achter elkaar de hik.
Toen ik mijn moeder terloops vroeg of het nog meeviel, met de blauwe envelop (een jaarlijks terugkerende ramp), was de hik acuut over. Mijn vader keek me met grote ogen aan en zei: 'Blauwe envelop?'
Ik wachtte even met antwoorden. Inderdaad: de hik was over.
Laten schrikken helpt dus. Overigens wel uitkijken met de bijwerkingen (hartaanval, woede-aanval)...
Mijn vader moest er trouwens hartelijk om lachen. Hij was erg opgelucht dat ik de blauwe envelop had verzonnen.

Xandra zei

was er niet een man die uniek was met zijn anti-hik therapie (ik noem het maar even zo), later heeft zijn dochter het over genomen... hoe heette hij ook weer??

haha.. lijkt wel twee voor twaalf..

tik tik tik tik tik

Xandra zei

Volgens het wereldrecordboek van bierbrouwer Guiness zou een varkensboer uit Iowa tot veertien maanden voor zijn dood negenenzestig jaar lang vrijwel onafgebroken hebben gehikt!

Maar men spreekt al van chronische hik als het langer duurt dan achtenveertig uur.

(bron: internet)

Xandra zei

Trouwens van die anti-hik therapie, was ik in de war met de Stottertherapie van het Del Ferro instituut.. sorry!