donderdag, februari 01, 2007

Het bijna beste uit... (1)

Nu het aantal bezoeken van dit blog dagelijks astronomische aantallen bereikt – nou ja, tussen de 70 en 200 eigenlijk – wordt het tijd om schaamteloos reclame te gaan maken voor mijn werk. Dat ga ik doen door regelmatig de bijna interessantste wetenswaardigheden uit mijn boeken onder de aandacht te brengen. De bíjna interessantste ja. Want voor de állerinteressantste feiten zult u toch naar de boekwinkel moeten rennen...

Vandaag uit ‘Daar komen de Romeinen’ een leuk weetje over Caesar. Wist u dat hij de uitvinder is van de lauwerkrans? En wilt u weten hoe dat komt? Het zit zo.
Caesar werd kaal en daar werd hij flink mee gepest. Hij probeerde zijn kaalheid op een Rob-Outachtige manier te verbergen door het van achter naar voor te kammen. Maar dat was natuurlijk geen gezicht. Daarom bedacht Caesar de lauwerkrans. Daaronder stond zijn naar voren gekamde haar wél goed. En het leidde de aandacht af van zijn kaalheid. Leuk hè? Echt waar.

6 opmerkingen:

Jan Paul zei

Overigens zitten er tussen die bezoekers nog regelmatig mensen die gegoogeld hebben op 'Inger Nilsson nude'. Eerst uit Italië, maar nu ook uit Spanje - zo komt je vertaling goed van pas, Thomas. Daar ís dus iets mee...

Als ik wat meer tijd heb ga ik eens uitzoeken hoe dat zit.

Ingrid zei

Misschien komt dat omdat je, als je bovenaan jouw pagina op "next blog" klikt, je dan op een advertentiepagina met o.a. Viagra terecht komt?

Ingrid zei

Hee, dat is raar. Toen ik het nog een keer probeerde, kwam ik op een (andere) advertentiepagina voor anti-rimpelcrèmes. Zou het aangepast worden aan het voorafgaande Caesar stukje, vroeg ik me ineens af. Ik klikte nog een keer en verwachtte een pagina met haargroeimiddel. Maar nee, toen zag ik een gewoon weblog van iemand.
Toch een randomknop dus, om je medebloggers mee te ontdekken? (met om de zoveel kliks reclame)
Of doe jij dat, Jan Paul? Die reclame, bedoel ik. Omdat je nu zoveel hits krijgt per dag. Leuke bijverdienste?

Jan Paul zei

Ja dat 'Next Blog' is om te zorgen dat mensen die nooit bezocht worden toch nog bezoekers krijgen. Maar dat werkt natuurlijk niet bij Nederlandse sites.

Ik krijg wel bezoekers uit India en Singapore, maar die klikken toch meteen weg.

Anoniem zei

hey, dat Next Blog vind ik toch wel spannend, in ieder geval grappig. besef dan ineens in wat voor ongelooflijk groot web je rondzwemt. om duizelig van te worden!
over die Romeinen, wou het je al eerder laten weten, Jan Paul. Kon het boek niet vinden en heb het nu naast me liggen. Zul jij wellicht wel interessant vinden. Ik heb het nog niet gelezen, maar er ooit een stukje voor de Belgische krant over geschreven. Het is van historicus Robert Nouwen, de titel is "De Romeinen in Belgie" [31 v C-476 nC] en de stad Tongeren (waar hij woont) bulkt uiteraard van Romeinse dingen. Gallica Belgica...

http://users.telenet.be/robert.nouwen/Index.htm

Daar is de meest recente info te vinden. En indien je wilt, kun je ook makkelijk contact met hem leggen.

Jan Paul zei

Voorlopig komen er heel andere boeken dan over de Romeinen, Gina. Maar het is wel altijd een wens van mij geweest om Tongeren eens te bezoeken. Volgens mij is er ook een groot museum met prachtige beelden en gebruiksvoorwerpen.