woensdag, februari 28, 2007

De TOF door Miebeth Zalfjes: 6 UFO's

Op zes in de TOF weer een voor de hand liggend onverklaarbaar fenomeen: UFO’s. Wat zegt de wetenschap hier over? Allereerst moet u zich bedenken dat de kans klein is dat een UFO een vliegende schotel van een andere planeet is. Op de planeten bij ons in de buurt komt geen intelligent leven voor. En als we buiten ons zonnestelsel kijken, dan zijn we meteen al heel ver weg. De dichtstbijzijnde ster, Proxima Centauri, is ruim vier lichtjaar van ons verwijderd. Met een snelheid die honderden malen hoger is dan die van onze snelste raketten zou het nog tienduizenden jaren reistijd kosten om de aarde te bereiken. Da’s lang. Verhalen van ontmoetingen met buitenaardse wezens komen dus erg onwaarschijnlijk over.

Bovendien, worden die UFO’s toch alleen waargenomen door een handjevol idioten? Nee dus. Dat dan juist weer niet. Kosmonauten en straaljagerpiloten hebben ze van dichtbij gezien. Luchtverkeersleiders hebben ze op hun radar waargenomen. En grote groepen mensen hebben tegelijk mysterieuze verschijnselen zien (zoals de lichtpuntjes op de bijgaande foto, die door honderden Mexicanen zijn waargenomen, en door velen zijn gefilmd en gefotografeerd). Zelfs gerenommeerde wetenschappers die zich in het fenomeen hebben gespecialiseerd, staan voor een raadsel. In 99 van de honderd keer blijkt er uiteindelijk een heel normale verklaring te zijn. Maar vele duizenden(!) keren dus niet. En daarom staan UFO’s op zes in mijn TOF.

3 opmerkingen:

ted zei

Ik begin een donkerbruin vermoeden te krijgen dat God hoog in de TOF 10 staat. Of zit ik op een fout spoor? Passages in de Bijbel die duiden op menselijk ingrijpen worden door veel oprechte gelovigen zo luchtig weggewoven, dat het geloof an sich op vele punten onverklaarbaar is.

Anoniem zei

nou, toen ik daarstraks dat stukje over het Voynich manuscript las, moest ik eigenlijk gelijk aan buitenaardse wezens denken. dat het best iets van een andere planeet kon zijn, de taal. dat het een soort logboek is van buitenaardse wezens. maar bij nader inzien, nee, toch niet.
tot er dus een stukje over UFO's verschijnt. als ik heel goedgelovig zou zijn, aanvaardde ik dat als doorslaggevend zweverig bewijs voor mijn gedachte. maar nee.
ik vind het trouwens een spannende film waard, dat Voynich manuscript verhaal. en dan mag er ook heus een UFO bij. of is dat teveel Monty Python... de heilige graal der cryptografen, hahaha.

Xandra zei

Rotstekeningen met vliegende voorwerpen, ontvoeringen door buitenaardse wezens, het idee dat wij gekloond zijn door wezens als eigenlijk slaven... haha zijn mooie verhalen!

En inderdaad het Voynich manuscript is net zo interessant als de documenten die in de linkerpoot van de sfinx in Egypte zouden zitten... maarja, de overheid daar wil er niet aan beginnen dat te gaan onderzoeken.
Ze houden het erop dat het het monument zou aantasten. Ik denk dat de wereld op zijn grondvesten zal schudden, als er inderdaad documenten zijn die een heleboel zouden verklaren, over het hoe en waarom...