dinsdag, februari 20, 2007

De ster uit het verleden... Fred Savage

Wie herinnert zich Kevin Arnold niet, het lieve jongetje dat opgroeide in een middenstandswijk in de jaren zestig? Het jongetje waar het nooit zo goed mee ging als je hoopte. Met zijn vervelende broer en zijn grote liefde Winnie Cooper. Kevin werd gespeeld door Fred Savage. De serie stopte in 1993. Maar wat is er sindsdien van Fred geworden?

Allereerst is Fred gewoon blijven acteren. Hij speelde vooral kleine rollen in films en televisieseries. Daarbij had hij één probleem, sinds The Wonder Years is hij nauwelijks veranderd.

Want dit is Fred nu:

Nou ja, misschien is hij één spat veranderd, maar meer ook niet. Een rol als gevaarlijke slechterik kan hij dus wel vergeten. Hoewel, eigenlijk ook weer niet. Want hij is een veel gevraagd acteur om de stemmen bij animatiefilms in te spreken. Toch is Savage vooral succesvol geworden achter de schermen. Net als Ron Howard (Richie uit Happy Days, die er ook maar altijd als een veertienjarige uit bleef zien, totdat hij in één klap op een bejaarde leek) is hij gaan regisseren. Zo maakte hij diverse jeugdseries voor Disney en Nickelodeon. Die zijn bij mijn weten nooit in ons land uitgezonden, maar dit jaar komt er wel een film van hem uit ´Daddy Day Camp´, met Cuba Gooding Jr. in de hoofdrol. Naar verwachting komt die dit najaar bij ons in de bioscoop.

3 opmerkingen:

ted zei

Ik ben vergeten in welke serie het was, maar ik geloof dat het Law & order was waarin hij als gast een aperte slechterik speelde, een vrouwenmishandelaar, als ik me dat goed herinner. Misschien deed hij dat wel om los te komen van zijn zoetelieve image. Ik vond het wel een beetje schokkend dat hij zo'n rotvent speelde.

Jan Paul zei

Waarschijnlijk was de casting director toen dronken. Of hij keek alleen maar naar de achternaam en dacht ´dat zit wel goed´.

Anoniem zei

De Wonder Years. Bij de VPRO was dat, op zondagavond? Zeven uur of half acht. Ja, hartstikke mooi. Vooral die broer, Wayne, hahahaha. Een etter van een vent, maar als het telde, dan was ie er toch voor zijn kleinere broer. Leuk sentiment.