maandag, februari 12, 2007

Beroemde grafsteenteksten

De grappigste grafsteentekst ooit komt natuurlijk van Spike Milligan: ´I told you I was ill´. Er gaan geruchten dat deze tekst gejat is van een andere komiek, die bekend stond als een enorme hypochonder. Dat zou inderdaad nog leuker zijn geweest, maar het is niet waar. Hier een lijstje met andere beroemde grafsteenteksten:

´Hij noemde Pete Smith een leugenaar´ - grafsteentekst in Wichita.

´Here Lies Less Moore,
Four Slugs From A 44,
No Less, No More´

grafsteentekst in - o ironie - Tombstone Arizona.

´3.14159265358979323846264338327950288...´ - bij de steen van Ludolph van Ceulen, die erg trots was dat hij Pi tot in 35 decimalen had berekend.

´That´s all folks´ - Mel Blanc (de stem van o.a. Bugs Bunny)

´Nooit geboren, nooit gestorven. Bezocht de planeet aarde alleen van 11 december 1931 tot en met 19 januari 1990.´ - Baghwan

´Hier ligt een van de intelligenste dieren die ooit op aarde heeft rondgelopen.´ - Benito Mussolini.

´Non fui, fui, non sum, non curo´ - Latijnse graftekst: Ik was er niet. Ik was er wel. Nu ben ik er niet meer. En het kan me niks schelen.

1 opmerking:

Anoniem zei

ja, leuk dit.

Jan Paul,
kom net van een redactievergadering en de uitgeverij waar ik voor werk is bezig met een boek over Amsterdam, ze zijn nl gespecialiseerd in steden- en streekboeken. we hebben al verschillende steden in Nederland gedaan zoals Maastricht, Leiden, Rotterdam, Deventer, Zwolle, Den Haag. lijkt ook hen een leuk idee om in dat boek voor volwassenen (of de hele familie) een stuk te wijden aan de schrijver/uitgeverij van een jeugdboek over Amsterdam. over de bijzonderheden etc stuur ik je uiterlijk morgen een gewone mail, ok?