dinsdag, januari 02, 2007

Wonderen gezocht

De komende tijd zal ik dagelijks over wonderen schrijven. Want wonderen bestaan. Zelfs de meest skeptische skepticus in een heel skeptische bui zal moeten toegeven dat er op zijn minst één wonder is gebeurd: het ontstaan van het heelal. ´Ja nee, dat was er nou eenmaal´ accepteer ik niet. Het feit dat er een heelal is en niet niets is een wonder. Als dat zonder (een) God gebeurd is is het een wonder en als het met (een) God gebeurd is ook.

Maar er gebeuren meer wonderen. En daar wil ik over schrijven. Niet over wonderen die ooit door een klein groepje mensen zijn waargenomen, maar Echte Onomstoten Wonderen. Paranormale verschijnselen mogen ook. Miebeth staat mij wetenschappelijk bij in dit onderwerp. Als mijn skeptische tegenhanger, maar ook als blogger over wetenschappelijke wonderen.

Zelf ben ik compleet dubbel in dit onderwerp. Aan de ene kant geloof ik er geen snars van en aan de andere kant geloof ik zelfs de meest bijzondere verhalen. Een voorbeeldje. Ik geloof niet in paragnosten, maar ik heb zélf wel voorspellende dromen gehad. Nog één: ik geloof niet in paragnosten, maar ik geloof wel in de verhalen van helderzienden die hebben geholpen bij het oplossen van een misdaad. Kan het dubbeler?

Maar ik wil nu voor eens en altijd af van die gespleten mening. Ik ga op onderzoek uit. Heeft u nog een leuk wonder waar ik mij in kan verdiepen? Ik hou me aanbevolen!

5 opmerkingen:

bibi zei

Het wonder van de nieuwe Boeddha op Edwards blog. Maar ook al wordt Bomjan waarschijnlijk een dezer dagen ontmanteld, het blijft een zeer wonderlijk verhaal. Wat vind jij?

Edward van de Vendel zei

Maar wat als een wonder zichzelf geen wonder vindt - zoals Bomjan?

Jan Paul zei

Als-ie niet eet en toch dik blijft, dan vind ik dat natuurlijk een wonder. Maar... artsen mogen hem niet onderzoeken. Dus we kunnen het verhaal niet controleren. Daarom valt het af. Maar het is wel een leuk verhaal. Hij lijkt trouwens een beetje op Maradona. Die werd ook onterecht voor een God aangezien. Nou ja, zijn hand.

En hoe komt-ie aan dat blauwe oog?

Edward van de Vendel zei

Hij is wel onderzocht door artsen, hoor. Niet in een kliniek natuurlijk, maar live, onder de boom. Hoewel ze hem niet na vijf uur onderzocht hebben...

Jan Paul zei

Er is een arts die hem dolgraag wil onderzoeken, maar die mag er niet bij. Dat vind ik vals spelen.