maandag, januari 15, 2007

Vondelpark

Vanmiddag was ik even aan het hardlopen in het Vondelpark en ik maakte meteen een paar opmerkelijke dingen mee. Niet dat het Journaal er vanavond mee opent, maar toch interessant genoeg voor dit blog.

Ten eerste was íédereen vrolijk. De zon scheen en dat heeft een groter effect dan je zou denken.
Ten tweede bloeiden er al narcissen. Vorig jaar was dat pas in april.
Ten derde kwam ik heel toevalig mijn uitgeefsters tegen. Zij fietsten naar de boekenbeurs Vers voor de Pers. Ik liep een eindje met ze mee en vertelde ze over de wedstrijd op het blog. Het meest enthousiast waren ze over ´Kinderen van Amstelredam´. En misschien wel terecht. Want met deze titel is er geen ondertitel nodig, en dat is erg fijn. Ze wisten overigens niet dat deze titel van één van hun eigen auteurs kwam. Dus ze waren niet bevooroordeeld. Maar we hebben nog even de tijd. Misschien komt er wel een nóg betere...

15 opmerkingen:

ted zei

We hebben sowieso nog even de tijd, want we hebben nog helemaal niet gestemd, Jan Paul! Straks gaan we stemmen en de meeste stemmen gelden en dan zul je wel zien wat de titel van je nieuwe boek wordt.

Jan Paul zei

Oh, dat is eigenlijk wel een goed idee. Net als bij al die televisieprogramma's. Iedereen mag via sms stemmen. Maar omdat ik niet over sms-me-en-dan-word-ik-rijk-apparatuur beschik moet iedereen wel eerst vijf euro overmaken. En net als bij de X-factor beslist de jury uiteindelijk.

ted zei

Ja, maar wij zitten allemaal al in de jury!

Jan Paul zei

Welnee. Om in de jury te zitten moet je eerst 1000 euro overmaken op giro 900428. Of je moet bij het kinderboekenfonds van Nieuw Amsterdam werken.

marieke zei

Jeetje wat worden we makkelijk aan de kant geschoven... Terwijl ik al nachten lang lig te piekeren over een geweldige titel...

Jan Paul zei

Ja hallo. Een gratis boek winnen plus vermelding bij de dankbetuigingen. En dan ook nog zelf in de jury mogen zitten. Nou wordt-ie helemaal mooi. Zit ik straks opgescheept met 'Marieke en Bibi's avonturen in de Kalverstraat'. Dank je de koekoek.

marieke zei

Dank je de koekoek. Ik vind de situatie die jij schetst buitengewoon aantrekkelijk en acceptabel. En het boek en vermelding en jurylid (met bijbehorende vergoeding). En dan natuurlijk ook nog die sublieme titel. Het mag van mij ook de Keizersgracht zijn of de Oudezijdse Voorburgwal. Of Bibi en Marieke in Amstelredam.

marieke zei

ps achter mijn eerste zin in voorgaand comment moet een vraagteken worden gelezen.

ted zei

De koe en de koekoek in de Kalverstraat! Daar is iederéén blij mee, volgens mij.

Jan Paul zei

Nou, de jury niet.

marieke zei

lees hier: de jury, bestaande uit welgeteld 1 lid, de weledele heer JanPaul

Jan Paul zei

En zo hoort het ook... als we 'de stem van Nederland' tot jury bestempelen, dan wordt Pim Fortuyn ineens de grootste Amsterdammer.

ted zei

Hm, ik geloof dat het onderhand een heel ander soort boek wordt: De Amsterdamse Runderroute:
Koestraat, Kalverstraat, Kalfjeslaan, Stierstraat(Ooie)vaarsweg, Osdorp...

marieke zei

Dat van fortuyn is op zich knap, aangezien hij uit rotterdam kwam... dus daar heb ik dan wel weer respect voor dat de stem van het volk het voor elkaar krijgt van hem de grootste amsterdammer te maken.

Jan Paul zei

Als je hem grootste Nederlander kunt maken, dan kun je hem ook grootste Amsterdammer maken... Net zo'n flauwekul.