donderdag, januari 04, 2007

Taggen 2

Hier zijn ze dan, de vijf dingen die u nog niet weet...

1 Ooit schreef ik een boek voor studenten. Dat boek is gerecenseerd door Annemart van Rhee van het Algemeen Dagblad, die het boek tien seconden heeft doorgebladerd en er vevolgens een zuur stukje over schreef. Twee maanden later moest ik in opdracht van Grolsch een boekje schrijven. Daarin heb ik deze recensent een langzame pijnlijke dood laten sterven.

2 In ´Ruik eens wat ik zeg´ bedank ik ene D. Vreugdenhill voor haar medewerking. Mevrouw D. Vreugdenhill bestaat niet. Zij is vernoemd naar de heer Vreugdenhil uit een sketch van Koot en Bie (wereldkampioen precisiepoepen). In alle boeken van mij staan soortgelijk grapjes. Maar die blijven geheim.

3 Nou ja, eentje dan nog. Ik ben een enorme fan van de Franse zangeres Mylène Farmer. Een nog grotere fan ben ik van degene die haar ontdekt heeft en de muziek voor haar schrijft, Laurent Boutonnat. In ´Vakantie op Wadsoog´ heeft hij een ´cameo´ als ´s werelds beste kok aller tijden. Een van mijn ambities is om de Johannes van Dam voor kinderen te worden. Ik wil een serie culinaire kinderboeken gaan maken. In die boeken zal Laurent weer een belangrijke rol gaan spelen.

4 Als achtjarig jongetje heb ik een ouder echtpaar aan de rand van het bos eens gewaarschuwd voor een dief die ik zag. De dief droeg een driedelig pak en een hoge goochelaarshoed. Het geschrokken stel belde daarop meteen de politie. De motoragent heeft niemand kunnen vinden.

5 Kent u die Dommelsch-commercial van een paar jaar geleden met dat ruimteschip? Twee astronauten zweven in een space shuttle. Ze trekken de stekker van de camera los en halen een flesje Dommelsch te voorschijn. Die reclame heb ik in 1988 bedacht. Ik deed mee aan de wedstrijd ´laat zien hoe Dommelsch het helemaal wordt´. Daarvoor bedacht ik onder andere deze commercial. Ik won er een kratje bier mee. Vijftien jaar later werd het spotje éxact volgens mijn scenario uitgezonden. Toeval? Zou kunnen. Maar wel gek dat het ook voor een biermerk is en dan toevallig óók nog eens Dommelsch...

6 Thor Bergel...- oh nee. Ik hoef er maar vijf. Oef. Dat scheelt weer.

Ik geef het stokje over aan Mathijs Werring die als gastblogger op de site van Edward bijzonder leuke bijdragen schreef. Maar Mathijs heeft ook zijn eigen blog. En daar moet u heen om zijjn geheimen te ontdekken...

2 opmerkingen:

ted zei

Van 4 wil ik even het fijne weten. Toen jij acht was, bestonden er nog geen mobieltjes, dus als dat echtpaar de politie belde, moest het eerst naar huis of naar een telefooncel. Ben jij die meneer en mevrouw soms hinderlijk gevolgd om te kijken of ze wel gingen bellen?

Jan Paul zei

Zij waren gewoon thuis. Wij (Mark Vos en Koen Bunschoten waren er ook bij) hadden aangebeld om ze te waarschuwen.