maandag, januari 08, 2007

Stippen

Trouwe blogbezoeker Diederik Zundert uit Wolfheze mailde mij enigszins teleurgesteld dat hij nog niet echt onder de indruk was van de wonderen die ik tot nu toe beschreef. Ook Jasmijn Sok uit Hillegom dreigde voortaan een ander blog te bezoeken. Nou Diederik en Jasmijn, ik heb goed nieuws voor jullie. Deze week komen de echte wonderen aan bod. Grote wonderen en kleine wondertjes.

Vandaag een opmerkelijk verhaal. Het gaat daarbij niet om de dame op de bank, maar om de lichte ronde stip naast haar. Alle foto´s die in dit huis gemaakt worden hebben deze stippen. Alle foto´s. Niemand gelooft het, dus iedereen neemt zijn eigen camera mee, maakt foto´s en... jawel. Stippen. Zelfs als alle lichten en flitsers uit zijn. Dan krijg je dus een zwarte foto met stippen.

Dat is niet het enige. In het huis worden regelmatig poltergeistverschijnselen waargenomen. Bewegende lampen, deuren die door onzichtbare krachten worden tegengehouden, dat werk.

Vlakbij het huis staat een brug waar in een zware strijd ooit veel mensen zijn omgekomen. Volgens het verhaal zijn het de geesten van de overledenen die hier ronddolen.

Geloof ik dit verhaal? Ja. Tenminste, tot de ronddolende spoken. De bron van dit verhaal is zo dichtbij dat ik zelf het huis in kan gaan om foto´s te maken. Ik twijfel er niet aan dat er dan stippen op te zien zijn. Met de poltergeistverschijnselen heb ik meer moeite. Ik geloof daar totaal niet in. Maar ze zijn er wel degelijk. Dat geloof ik ook. Snapt u? Nee? Ik zelf ook niet.

Nou Diederik en Jasmijn. Hebben jullie nu je zin?

6 opmerkingen:

Jan Paul zei

Met mijn vorige hond Joy ging ik regelmatig wandelen op plekken waar bij de Slag van Arnhem zwaar gevochten is. Soms zag Joy iets op een paar meter afstand en weigerde verder te lopen. Doodsbang. Het dier was dan onmogelijk mee te krijgen. En natuurlijk was er niets te zien.

Dit gebeurt regelmatig bij honden (al lijkt Sien wat minder paranormaal begaafd). Volgens hondenpsychologen ruiken ze dan een andere hond of een vos. Flauwekul. Joy zag echt iets. Bovendien was Joy voor geen enkele hond bang.

Een van de plekken waar Joy weigerde door te lopen was de poort van kasteel Doorwerth. Een kasteel dat al eeuwen bekend staat als een van de beruchtste spookkastelen van Europa.

De BBC heeft er ooit gefilmd voor een serie over spookkastelen. Maar omdat er niks gebeurde hebben ze de boel toen maar in scène gezet.

marieke zei

De hond van mijn oom deed ook zoiets... Maar dat had meer te maken met het feit dat hij het vertikte om langs de praktijk van de dierenarts te lopen. Hij sleurde je dan demonstratief (en zekerheidshalve) naar de andere kant van de straat.

Maar dat had volgens mij meer te maken met posttraumatisch stress-syndroom dan met paranormale begaafdheid.

Jan Paul zei

Daar is Sien ook heel goed in, in het posttraumatisch stress syndroom.

marieke zei

Is er eigenlijk iets waar Sien niet goed in is?

Jan Paul zei

Ehm eh... eh, nee. Sien kan alles.

bergelund thor zei

Ja! Og hun kysser fantastiskt!