zaterdag, januari 27, 2007

Monsterlijke liefde

Ja het is echt waar. Een van onze nationale ransnetten gaat een programma uitzenden dat ´Liefde op het tweede gezicht´ gaat heten. Het is een datingshow voor mensen met een verminkt gezicht. Er hebben zich al heel wat kandidaten aangediend.

Ik heb zelf iemand gekend die waarschijnlijk bij lange na niet verminkt genoeg was om aan het programma mee te mogen doen, maar hij had wel een bochel en hij was klein. Jaren heeft hij in het ziekenhuis gelegen en dat heeft zijn karakter gevormd. Ten goede. Want het was de grappigste jongen die ik ooit gekend heb. En ik heb verder nooit meer iemand gezien met een vergelijkbare persoonlijkheid. Hij zou de show ook niet nodig gehad hebben, want hij had geregeld een vriendin. Corpsmeisjes zelfs, niet de minste. Ondanks zijn ´fysiek´.

Ik weet zeker dat er meer mensen zijn die juist door hun uiterlijk zo´n sterke persoonlijkheid en gevoel voor humor hebben gekregen. Daarom denk ik dat het een mooi programma had kunnen worden. Het had kunnen laten zien dat je al heel snel door zo´n ´verminking´ heen gaat kijken. Het had echt iets voor ze kunnen doen. Dat ze bijvoorbeeld minder op straat zouden worden nagekeken. Alleen dat zou al mooi zijn.

Maar zo´n programma wordt het niet. De werktitel van het programma was ´Monsterlijke liefde´. En dat zegt genoeg over de makers.

Geen opmerkingen: