woensdag, januari 03, 2007

James Randi. Charlatanontmaskeraar.

Win 1.000.000 dollar! Deze meneer hier link is James Randi. James gelooft niet in wonderen. Randi is overigens zijn artiestennaam. In het echt heet hij Randall James Hamilton Zwinge. Hij is van huis uit goochelaar en ontsnappingsartiest, maar toen Randi ontdekte dat de dominees in zijn kerk gebruik maakten van goocheltrucs om het bestaan van een Goddelijke kracht te bewijzen, besloot hij om zijn kennis in dienst te stellen van het ontmaskeren van charlatans. Hij is nu ´s werelds bekendste charlatanontmaskeraar. Tot zijn slachtoffers behoren vele televisiedominees (gebedsgenezers) en ook Uri Geller.

Het leuke van Randi is dat hij een prijs van miljoen dollar uitdeelt aan mensen die kunnen bewijzen dat ze over paranormale gaven beschikken. Aura´s zien, toekomst voorspellen, numerologie, astrologie, telekinese, het bestaan van spoken en geesten bewijzen, noem het maar op, alles mag. Als het maar paranormaal is. In de afgelopen tientallen jaren hebben duizend mensen het aangedurfd om zich te laten testen door Randi. Randi heeft ze allemaal ontmaskerd.

Bezit u paranormale gaven? En kunt u ook een miljoen dollar gebruiken? Bel Randi. Overigens ben ik nog steeds op zoek naar Echte Wonderen. Dus als u een bekend wonder weet, dan hou ik me aanbevolen.

4 opmerkingen:

Jan Paul zei

Als u bijvoorbeeld darters op honderden kilometers afstand mis kunt laten gooien door heel hard ´Boe´ te roepen voor de televisie, dan kunt u ook een miljoen dollar verdienen.

ted zei

Ik ben daar tamelijk goed in. Maar eerlijkheid gebiedt: als ik even níét naar de tv keek, deed Van Barneveld het ineens stukke beter!

Jan Paul zei

Misschien moet je dan toch even James Randi bellen. Overigens zit er een vertraging tussen het gooien en het moment dat jij dat op televisie ziet. Je hebt in werkelijkheid dus telkens ´Boe´ geroepen nadát hij mis gegooid had. Maar het lijkt me dat dit niet uitmaakt voor het experiment. Het blijft paranormaal.

ted zei

Nee, hoor. Want elke keer als ik boe! riep, schrok Taylor een beetje. Dat zag je aan de opgetrokken wenkbrauw.
En inderdaad, Jan Paul, ik heb paranormale gaven, maar ik kan ze alleen niet vinden.