dinsdag, december 12, 2006

Net iets rijker

Finland is volgens mij nét een tikkeltje rijker dan Nederland. Dat merk je bijvoorbeeld aan de zwervers die hier nét een tikkeltje rijker zijn. Zo lopen ze hier niet met allerlei kreukelige Albert Heijntassen, maar slepen ze hun spullen rond in net iets luxere Samsonites en Louis Vuittontassen. Als ze willen uitrusten, dan hebben ze daar hun eigen inklapbare LeCorbusier Chaise Longues voor, net als hun handige en o zo warme Hästensbedjes.
Strict genomen zijn het ook geen zwervers, omdat de meeste van hen vaak nog wel een scheepje voor de kust van Monaco hebben liggen.
Je ziet ze hier ook niet in het openbaar vervoer omdat de meeste zwervers zich hier door hun chauffeur op hun bedelplek laten afzetten. Deze zwervers voelen zich ook zeer beledigd als je met enkele euro´s aan komt zetten. De meest ge-eigende manier om aan een zwerver te doneren is om contact op te nemen met hun fiscalist om een belastingtechnisch aantrekkelijke Kaaimaneilandenconstructie te regelen.

Nét iets rijker dus.

2 opmerkingen:

ted zei

Erg grappig!

Thomas zei

Om jullie daar in Finland op de hoogte te houden van wat er zoal gebeurt hier, hierbij een aan dit blogonderwerp gerelateerd stukje, uit de nrc.next van vanmorgen:


Rotterdam: negeer bedelaar

ROTTERDAM. Wist u dat bedelaars tussen de 90 en 150 euro per dag ophalen en wist u dat velen een uitkering krijgen van 500 tot 600 euro per maand? Met deze tekst op kaartjes begint Rotterdam een antibedelcampagne. Sinds 2003 geldt in de stad een bedelverbod, maar er wordt nog veel gebedeld. Het doel van de campagne is dat verslaafde dak- en thuislozen hulp gaan zoeken. (ANP)