zondag, december 17, 2006

Kikker en Muis

Deze foto zag ik een half jaar geleden al ergens op internet, maar nu dook hij gelukkig weer op. De kikker brengt de muis naar de overkant tijdens een overstroming, ergens in India. Zou de kikker dat uit zichzelf doen? Heeft de muis de kikker geënterd? Heeft de fotograaf de zaak in scène gezet? Geen idee. Maar je hoopt natuurlijk dat de kikker en de muis bevriend zijn. Dat ze samen de wijde wereld in trekken en avonturen beleven. En dat ze klavertjesthee drinken uit een eikeldopje, bij elkaar thuis.

5 opmerkingen:

bibi de dierenvriend zei

Dat de foto na een half jaar weer opduikt is het bewijs dat kikker en muis dik bevriend zijn. Ze zwemmen al zes maanden samen rond, drinken thee uit eikeldopjes en roken geurige sigaartjes van opgerolde bloesem. Hoi.

Ingrid zei

Of is het een geval van verstoorde wens-identificatie...? (zie Sebastians stuk op Edwards blog over spiegelen)
Geweldige foto trouwens!

Geleyn zei

Vos en Haas. Kikker en Muis. Voer voor kinderboekenschrijvers.

Jan Paul zei

Na lang nadenken ben ik erachter dat de zaak niet in scène is gezet. Stel dat de kikker niets van de muis moet weten, dan hoeft-ie maar een beetje moeite te doen om de muis van zich af te schudden. Ik denk dat er sprake is van een heel leuk klein wondertje.

Lilli zei

Jongens & Wetenschap zegt niets over Kikker en Muis. Wel heb ik eens gehoord van Karel en Johan, maar dat waren twee muizen...