woensdag, december 06, 2006

De Danny Wallace Driedaagse (dag 1)


Ik ben benieuwd wat voor beroep Danny Wallace opgeeft als hij zijn belastingformulieren invult. Hij is namelijk journalist (hij schrijft/schreef voor heel veel bladen, van Sega Power tot The Guardian), televisie- en radiomaker, televisiepresentator, de stem van Poolse boter, sekteleider, scenarioschrijver, koning en schrijver. Een aardig cv nietwaar? Zeker ook omdat hij nog maar net dertig jaar oud is. Hij is dan ook een beetje briljant (IQ van 135) en dus een beetje gek (let maar op).

De kracht achter deze super cv is volgens mij het feit dat Danny nogal snel verveeld raakt. Een goede baan bij de BBC en diverse freelance projecten zijn voor hem niet genoeg. Hij moet rare dingen doen. Heel rare dingen. Het eerste rare ding waar hij bekend mee werd was een rare weddenschap. Een vriend van hem, Dave Gorman, vertelde dat er heel veel Dave Gormannen waren. Maar Danny geloofde hem niet. Daarop ontstond de weddenschap. Dave moest 54 Dave Gormannen zien te vinden (een voor elke speelkaart, inclusief jokers) en Danny zou hem daarbij helpen.

En hierin zit hem de gekte van Danny Wallace. Hij gaat daarin héél ver. De twee zijn dus echt het hele land af gaan reizen om Dave Gormannen te vinden. De teller staat inmiddels op ver over de honderd. De hele weddenschap werd uiteindelijk zelfs een succesvolle theatertoer en een televisieprogramma. En toen de storm daarna weer een beetje was gaan liggen begon Danny zich weer te vervelen... (wordt vervolgd tijdens deze Danny Wallace driedaagse).

Geen opmerkingen: