vrijdag, december 08, 2006

Danny Wallace driedaagse (dag 3)


Goed. Danny Wallace verveelde zich weer. En dus... besloot hij om een half jaar lang ´ja´ te zeggen tegen dingen waar hij anders ´nee´ tegen gezegd zou hebben. Daar zou ik graag een gedetailleerd verslag van geven, ware het niet dat ik al weken bezig ben om het boek te bemachtigen. Bol.com zegt dat het er nu aan komt.

Maar dat maakt niet uit, want Danny is daarna al lang weer iets nieuws begonnen. Hij heeft zijn eigen land opgericht. Dit keer in het kader van een televisieprogramma (uitgezonden door de BBC en de RVU), How to Start Your Own Country. Hij beschrijft daarin stap voor stap wat je moet doen om je eigen land op te richten. En ook daarin gaat Danny weer héél erg ver. Het eindresultaat is dat hij nu daadwerkelijk zijn eigen land heeft: Lovely. Het land ligt op enkele meters hoogte in hartje Londen: het appartement van Danny.

Hij heeft ministeries (met ministers), hij heeft een vlag, een volkslied, een munteenheid, een universiteit én onderdanen. Het zijn er nu 58.165 (net iets minder dan de Marshall Eilanden). Uiteraard is Danny zelf de koning.

9 opmerkingen:

ted zei

Lovely - net zoiets als Canna?

Jan Paul zei

Nou, het is iets kleiner van oppervlakte en het ligt niet aan zee. Maar het leent zich wél prima voor een ivasie.

Jan Paul zei

Invasie.

ted zei

Volgens mij noemt de politie dat dan inbraak!

marieke zei

hmmm moet canna misschien ook een eigen site krijgen? Zodat de organisatiestructuur wat helderder wordt en we ons ook aan kunnen melden bij de navo enzo?

Jan Paul zei

Overigens stelt Lovely veel minder eisen om een Loveliaans staatsburger te worden dan Canna. Je hoeft je alleen maar via internet op te geven. Verder hoef je niets te kunnen. En al helemaal niets praktisch. Dat scheelt weer.

bibi zei

Er zijn drie programma's waar ik voor thuis blijf (opnemen lukt me nog steeds niet). Op 1 staat: Danny Wallace. Op 2 staat: The Office. Op 3 staat Holland Sport vanwege Wilfried en Matthijs. En voor de rest blijf ik niet thuis. Vooral dat laastste programma was genietendfijn.

marieke zei

en waar en wanneer kan ik danny wallace nu dan zien? ben nu toch wel nieuwsgierig geworden.

Jan Paul zei

Hij heeft inmiddels weer een paar nieuwe programma´s gemaakt. Het is alleen de vraag of ze hier ook worden uitgezonden.