vrijdag, december 08, 2006

Bosbranden

Hoi Lennart en Maikel. Er staat op de voorpagina van onze krant dat Australië geteisterd wordt door hevige bosbranden (alsof dat voor die tijd niet zo was...). Maar hoe is het nu bij jullie?

5 opmerkingen:

Maikel (Part of L & M) zei

Hoi mr JP, de echte heel gevaarlijke situaties zitten nu in de STATE VICTORIA. Staat van alarm. Rose River in de buurt van Whitfield is t nu t ergste. Koala populaties worden nu bedreigd daar, Melbourne ook, net zoals wij toen vorig jaar in Sydney. Firefighters van NSW en QLD helpen ze daar, ook ons leger en firefighters uit New Zealand. De weersvooruitzichten zijn daar erg slecht. erg heet, droog, en harde wind voor dit weekend.

Bij ons self in NSW Blue Mountains - Mount Victoria waar we een weekend/vacantiehuis hebben, is het op dit moment nog te overzien.
Daar dus op dit moment geen echt acuut gevaar, maar hoge oplettendheid door de droogte en de hoge temperatures. Alles kan ineens veranderen in acuut gevaar.
Hopelijk blijft de windkracht en -richting ook gunstig zoals nu.

In Blue Mountains Lawsons Long Alley (Lithgow), zuidelijk van Hartley Vale is nog 1 bushfire active maar onder controle.
Terwijl aangrenzend in Wollemi Complex Section-44: Muswellbrook-Numietta-Coorongoola-Wirraba-Ovens-Dunns Swamp-Coricudgy nog 3 bushfires active zijn maar ook under controle.

We hebben wat friends van Mount Victoria hier bij ons in Sydney-Cronulla nu voor dit weekend te logeren en horen de laatste berichten uit die streek.

Wel hebben we al onze kostbare en van emotional waarde zijnde spullen nog steeds hier bij ons in Sydney-Cronulla. Vorige weken heel wat keren op en af gereden met geleende trucks om die hier te krijgen. Ook de spullen van onze Mount Victoria-buren liggen nog hier. Iedereen helpt iedereen waar maar mogelijk is.

Het ergste wat ons nu nog kan gebeuren is dat we ons onroerend bezit incl onze bosgronden in Mount Victoria door bushfires verliezen, maar dat is steeds bij ons in gecalculated en voor zover t mogelijk is ook verzekerd, maar toch he, we hebben al eerder dit meegemaakt en ook al alles verloren toen in de omgeving van Katoomba.

Het blijft voor ons dus nog steeds een dubbel gevoel om straks 20 December op wintervacantie in Kiruna/Björkliden Fjällby Lapland Sweden te gaan. Gelukkig hebben we complete annuleringsvoorwaarden.
Het liefste gaan we natuurlijk, sure, maar we willen daar ook niet in voortdurende angst zitten met wat hier kan gaan gebeuren.

Maar goed, we wachten nog maar ff af joh.

Dankuwel voor uw belangstelling.
Wensen u een mooi weekend toe.
Greetz to de dames B en S.

Oh ja, en natuurlijk ook nog een hele fijne vacantie met E to Nokialand. Het moet daar schitterend zijn.
Als jullie daar vertrekken, komen we pas aan, maar dan in het Sweedse deel van Lapland met de Sweedse Santa en Rudolf.
Jullie hebben daar dan de echte, cause de real Santa komt from Lapland Nokialand.

Byeeeeeeeee and cu,

M A I K E L & L E N N A R T

Jan Paul zei

Onvoorstelbaar. Vroeger hoorde je nooit van bosbranden, maar nu ineens overal. Europa en Californië natuurlijk, maar die van jullie zijn nog veel groter en gevaarlijker. We leven met jullie mee.

Ik hoop dat jullie wel naar Zweden kunnen, het zou verschrikkelijk zijn als dat niet door zou gaan. Overigens is het de enige plek in Scandinavië waar sneeuw ligt. Zelfs in het Finse deel van Lapland gaat het dooien. Als wij in Helsinki zijn, hebben we alleen maar regen. Ook daar weten ze niet wat hen overkomt. Alle records worden gebroken.

Ook in de Alpen is nu pas de eerste echte sneeuw gevallen. Ze maakten zich daar grote zorgen, maar die zijn nu enigszins gesust.

Nou ja. Jullie hebben in Zweden zéker sneeuw. Maar je skiet dan wel in het donker, toch? Dat moet ook bijzonder zijn.

Groeten van ons (en nog net van Sien, die straks wéér op vakantie gaat)

Maikel (Part of L & M) zei

.....en toch wensen we jullie alsnog de mooiste, en fijnste sneeuw toe die maar mogelijk is.
Wie weet joh. Wonders kunnen nog steeds gebeuren en we zouden t jullie zo erg graag gunnen.

Waar wij heen gaan is t idd winters (click'es op de webcams die in onze directe omgeving daar staan:
http://212.181.20.125/view/view.shtml
(LAPPORTEN)
en
http://212.181.20.126/view/view.shtml

Maar skiing or snowboarding zal n ervaring apart zijn daar omdat we vaker de condities/situaties Aspen/Vail/Snowmass/Beaver Creek in Colorado USA kennen, maar dat in Lapland maakt alles juist nog meer veel ergerder spannender, ja toch.

Hope dat mevrouw Sien ook een fijne Belgium vacantie heeft met errrrrug veel Belgische BonsBons uit Baarle Nassau of Baarle Hertog.
Mmmmmmmm.......die heele dikke grooooooote met veeel slagroomcreme erin.Grootjes aan iedereen en bye en cu,

M A I K E L & L E N N A R T

Edward van de Vendel zei

Ja, jongens, ik hoop toch ook echt dat Kiruna zonder thuiszorgen voor jullie door kan gaan!
En vooral ook dat de koalagebieden gespaard kunnen blijven.
Het is echt heel afschuwelijk allemaal..

Jan Paul zei

Het ziet er daar prachtig uit, Maikel. Jullie gaan daar volgens mij veel plezier beleven. Het is toch echt een ander plaatje dan Helsinki:
http://www.tiehallinto.fi/alk/english/frames/kelikamerat-frame.html