dinsdag, november 07, 2006

Wonderen bestaan!


In Nederland hebben wij belspelletjes op televisie waarmee domme mensen snel van hun geld afkomen. In Noord Amerika hebben ze daar televisiedominees voor. Op het plaatje hiernaast staat Benny Hinn. Als je goed naar zijn hoofd kijkt, dan weet je dat je nog niet eens een pakje kauwgom bij deze gluiperd kunt bestellen zonder het gevoel te krijgen dat je op een verschrikkelijke manier afgetroggeld wordt.
Hoe gaat hij te werk? Eerst houdt hij een preek vol loze woorden, waarbij hij buitensporig vaak ´DJIESES!´ schalt. Alsof hij telkens met een hamer op zijn duim slaat. Dan leest hij brieven van kijkers voor. Kijkers die allemaal schathemeltjerijk zijn geworden, hun liefdesleven tot ongekende hoogten hebben zien groeien en genezen zijn van een terminale ziekte. Allemaal tegelijk dus. En dan verschijnt zijn banknummer. Wie vandaag doneert, profiteert deze week nog van een wonder. Hoe meer je doneert, hoe groter het wonder. ´Laatst doneerde een man me 100.000 dollar! Hij had ze bij elkaar geschraapt door zijn huis te verkopen. Nu is hij multimiljonair!´
Maar daar trappen de mensen toch niet in?

O jawel.

Vriend Benny heeft op deze manier al bijna honderd miljoen dollar bij elkaar geschraapt. Een beetje voor Djieses, en de rest – zo´n honderd miljoen dollar – voor hemzelf.


Het grappige is dat geen enkele bevolkingsgroep voor zoveel schandalen zorgt als juist deze televisiedominees. De laatste in de rij is Ted Haggard, de favoriete dominee van George Bush. Ted stond zelfs bekend als één van de mensen met de meeste invloed op de president. Samen gingen ze nog wel eens de straat op om de homo´s op het rechte pad te krijgen. Inmiddels is Ted wat minder populair bij de president. Het is uitgekomen dat hij regelmatig een homo-prostitué bezocht en ook drugs van hem heeft gekocht. Nou moet George op zoek naar een nieuwe dominee. Ik stel Jos Brink voor. Of Antoine Bodár.

5 opmerkingen:

Theo zei

In Amerikaanse series heten boeven vaak Ted. Zie je nou wel? Mensen die Ted heten zijn door en door slecht!

theo zei

Nogmaals, maar nu is de naam aanklikbaar, als het goed is: In Amerikaanse series heten boeven vaak Ted. Zie je nou wel? Mensen die Ted heten zijn door en door slecht!

ted zei

Oké, dat werkt dus niet meer. Dan onderteken ik nu toch maar met mijn echte naam...

Jan Paul zei

En Benny´s zijn vaak dom. Zoals Benny Stulkowicz in L.A. Law.

ted zei

O, het werkt wel, maar dat zie je niet meer in de kolom naast het invulveld (mooi woord: invulveld!). Nou goed, dat weet ik dan.