zondag, november 26, 2006

Weekendopgave (2) Hoe kom ik er weer vanaf?

Dit blog is er niet alleen voor uw vermaak, het is er ook om u te helpen. Daarom zoeken we dit weekend naar een antwoord op een vraag die ons al sinds
mensenheugenis bezighoudt: hoe komen wij van onze kater af?

Als u het antwoord niet geeft om erelid te worden (of om het boek te winnen!), doe het dan om uw medeblogbezoekers een groot plezier te doen.

9 opmerkingen:

ted zei

De kater komt dus door vocht- en suikergebrek, dus daar ligt de oplossing: water drinken en iets zoets tot je nemen.
Een hamer helpt ook: (terug) naar bed strompelen en je met de hamer buiten westen slaan. Als je wakker wordt heb je wel hoofdpijn, maar niet van de drank.

Lennart (Part of L & M) zei

.....ehhhh, voordat ik hierover ga nadenken, eerst een xtra vraagje:
wat heeft het plaatje met die kater te maken?
als dat de kater is in die verschijningsvorm, dan wil ik er helemaaaaaaal niet vanaf.
ik zou dan juist eerder wat meer breezertjes nemen zodat ze nog langer bij me blijft....of ben ik nu een vreemde outsider hiermee?
greetz and happy sunday from lennart

bibi zei

Je moet gewoon drinken en dan voor het slapen gaan alvast twee paracetamolletjes nemen en dan voel je je de volgende dag net zo kippie lekker als die mevrouw op het strand. Tenminste, Lennart, ik denk dat Jan P dat bedoelt. En natuurlijk patat gaan eten met veel veel mayonaise. Dat helpt ook. En chocolademelk drinken. En naar liedjes van kinderen voor kinderen luisteren en een feestmutsje opzetten.

thea zei

Maar dat helpt overál tegen natuurlijk.

Lilli zei

Helaas heb ik deel 1 van deze weekendbijlage gemist en eigenlijk kun je op 1 been natuurlijk niet lopen... Maar goed:

1. Neem een nieuwe alcoholische versnapering zodra je wakker bent en de kater inslaat. Je kater verdwijnt als sla in een moestuin.

of

2. Rook wat wiet (dit is overigens ook een zeer goed middel tegen algemene miserabelness wanneer je de griep hebt of verkouden bent).

Jan Paul zei

Precies Lennart, wat Bibi zegt klopt ongeveer. De dame had een enorme kater, volgde het advies van de bloggasten op en dartelt nu vrolijk over het strand.

Over de foto kan ik nog iets leuks vertellen. Ik heb hem via Google afbeeldingen gevonden. Eerst op een site van en stockburo (zij verkopen stockfoto´s voor reclamedoeleinden). Om te zorgen dat zo´n foto niet misbruikt wordt, zetten ze er een soort digitaal watermerk op.

Later kwam ik dezelfde foto weer tegen bij Google. Nu stond hij bij een Russische datingsite... Als een dame die heel gelukkig was geworden (of wilde worden) door de site.

Geleyn zei

Ik weet niet of de foto deel uitmaakt van een serie maar hoe komen jullie erbij dat deze dame gelukkig is?

Ik zie een vrouw met een verschrikkelijke kater (Russische wodka!) die ter verlichting van haar klachten op het strand wil uitwaaien. Schone kleren blijkt ze niet meer te hebben. Vannacht moest ze naar het toilet om te braken maar zag de kastdeur ten onrechte voor wc-deur aan. Gelukkig heeft ze op zolder haar trouwjurk nog hangen. Een beetje protserig misschien maar ja, het moet maar.
Op het strand blijkt het niet alleen wat protserig maar ook nog eens een enorme windvanger.
Nog één keer schreeuwt ze al haar ellende uit......

Jan Paul zei

In Asterix en de Lauwerkrans van Caesar staat een recept:

Doe in een koperen pot enkele niertjes, een bakje vijgen, een stuk zeep uit Beiroet (uit Marseille mag ook), een ongeplukte kip, een eind bloedworst, een half dozijn eieren en enkele granaatappelen. Voeg water toe tegen het aanbranden. Kruid met peper, zout en kerrie. Voeg naar smaak Spaanse pepers en jam toe. Kook tot de zeep is opgelost en schuim geregeld af. Neem het in met een pollepel.

In dit oude recept staan twee elementen die modernere antikatermiddeltjes ook hebben: eieren (liefst rauw) en Spaanse peper of tabasco. Waarom zou dat in ál die drankjes zitten?

marieke zei

Ik heb van horen zeggen dat het drinken van veel water voor je gaat slapen (en dus na het drinken) het beste zou helpen. Maar als ik dat zeg tegen tegen de persoon die overmatig heeft ingenomen, is het antwoord steevast: "Nee, geen water, heb geen dorst meer, vanavond echt genoeg gedronken..."