maandag, november 20, 2006

Richard Curtis en Ben Elton

Zoals je vroeger altijd hoopte dat Johan Cruijff nog een keer in het Nederlands elftal wilde spelen, zo hopen nu miljoenen mensen dat Richard Curtis en Ben Elton nog eens gaan samenwerken. Individueel zijn ze goed, als duo zijn ze fenomenaal. Dat blijkt wel uit het succes van Blackadder, dat ze samen schreven. Het verklaart ook meteen waarom de eerste serie "The Black Adder" beduidend minder goed is dan de rest. Daar werkte Ben Elton nog niet aan mee.


Ben Elton is van huis uit stand-up comedian en ik durf te wedden dat verreweg de meeste van de Blackaddercitaten op deze site uit zijn brein komen. Hij is ook schrijver en in zijn boeken komt precies dezelfde soort humor voor.Richard Curtis is meer de man van de plots. In het werk van Elton draait het vooral om grappen, bij Curtis is de verhaallijn belangrijker. Als schrijver en regisseur heeft hij de best bezochte Britse films aller tijden gemaakt, zoals Notting Hill, Love Actually, Four Weddings and a Funeral en Bridget Jones´s Diary.

Maar nu de grote vraag: gáán ze ooit nog samenwerken?

Het zou maar zo kunnen. Rowan Atkinson en Tony Robinson (Baldrick) willen wel. Er ligt een idee voor een vijfde serie. De serie zou zich afspelen rondom een rockband: The Black Adder Five. Rowan Atkinson vertelde ook over een plan om een variant te maken op de serie Colditz. Maar vooralsnog zijn de kansen op een nieuwe serie extreem klein. Er ligt ook nog een plan voor een film over de Russische Revolutie. Het is dan wel de vraag of Stephen Fry wil meewerken. De serie was volgens hem zo´n succes dat een film dan alleen maar tegen kan vallen.
Toch maakt het weinig uit of en hoe er een nieuwe Blackadder zou kunnen komen. Veel belangrijker is het dat Elton en Curtis hun krachten weer een keer gaan bundelen. Dan wordt het pas echt leuk.

1 opmerking:

Ingrid zei

Op mijn wenken bediend, dank je Jan Paul! Fijn dat je de herfstfoto's mooi vond. De sneeuwfoto volgt snel. Eerder dan echte sneeuw...