dinsdag, november 28, 2006

Knight Rider (de uitslag)

Misschien stond het in het scenario van de tv-serie, misschien wilde iemand het gewoon een keer uitproberen. Maar ooit was er iemand die als eerste een rijdende truck in reed. En die persoon was knettergek. Want het is bijzonder ingewikkeld te voorspellen wat er gebeurt. Koen en Sven hadden een professor in de fysica nodig om het mysterie op te lossen.

Wat gebeurt er volgens de fysicus? Zodra de voorwielen contact maken met de laadklep, dan draaien ze veel te snel ten opzichte van de laadklep. Daardoor gaan ze slippen. Dat geeft je de kans om je aan te passen aan de nieuwe snelheid van de ondergrond. Dat doe je door geen gas meer te geven. Vervolgens kun je langzaam de truck in rijden.
De stunt (want dat is het) kan met voor- en achteraandrijving. Met 4 x 4 aandrijving levert gegarandeerd een ongeluk op.

Caroline do Luigi kwam een heel eind met haar antwoord. Ze had het dan ook op een haar na geschopt tot erelid van de Virtuele Academie voor Jongens en Wetenschap. Maar de Virtuele Academie is er buitengewoon trots op om Annet als erelid te mogen verwelkomen. Iemand die haar leven wil geven voor de wetenschap die móét beloond worden met een erelidmaatschap. Welkom Annet!

4 opmerkingen:

ted zei

Ik kan me niet voorstellen dat men zich voor de opname van een tv-programma waagde aan zo'n gevaarlijke, onvoorspelbare stunt. Immers: het ging bij de serie niet om een stúnt, maar om het effect en het verhaal. Tijd is geld, dus ik geloof echt niet dat men voor de serie een dergelijk risico heeft willen nemen. Als een acteur van een stoel moet springen zetten ze al een stuntman in, dus ik ga er nog steeds vanuit dat het bij KITT gaat om trucage.

Jan Paul zei

Ik zou het niet met zekerheid kunnen zeggen. De professor uit de uitzending zei dat hij het durft. Je zou denken dat ze het met een touw zouden doen omdat het er dan in elk geval soepeler uit ziet. Maar ergens las ik juist een commentaar dat het er altijd zo houterig uit zag...

Annet zei

JOEHEE!

Anoniem zei

de mythbusters hebben het getest!!! het kan gewoon