dinsdag, november 21, 2006

Jack the Ripper

Hier in Nederland zijn we nog wel even bezig met de Deventer moordzaak, maar in Engeland liggen de rechercheurs al 118 jaar wakker over een andere kwestie: wie was Jack the Ripper? Een medewerkster van Scotland Yard stelde een team samen van de beste rechercheurs, forensische psychologen, geografische profilers, historici en pathologen. Ze dacht ´wat nu als je al deze mensen samen brengt, zouden zij – met de kennis die we nu hebben – in staat zijn om de moord alsnog op te lossen?´

Welnu, ze hebben de moord niet opgelost, maar ze zijn wel een eind gekomen. Op basis van al het bewijsmateriaal dat voorhanden is kunnen ze een beschrijving van zijn uiterlijk (zie foto) en zelfs zijn vermoedelijke adres of straatnaam geven. Jack was in het dagelijkse leven ´frightingly normal´ maar in staat tot buitengewone wreedheid. Nou ja, dat laatste hadden we zelf ook wel kunnen bedenken. Het is ook duidelijk dat de politie van toen hem niet heeft kunnen vinden omdat ze op zoek waren naar het verkeerde type man. Ze hadden moeten zoeken naar een man van ongeveer 1,86 lang, tussen de 25 en 35 oud en met een hoog Freddy Mercury-gehalte. Samen met de rest van de gegevens genoeg materiaal om alsnog op de deur te kloppen en de dader te arresteren. Zeggen ze.

2 opmerkingen:

Kees zei

Moord? MoordEN. Voorzover ik weet, pleegde J. er minstens vijf.

Jan Paul zei

Oeps. MoordEn ja. Het waren er vijf. Komt door mijn computer. Die is vast bezeten.

Overigens is van het hele verhaal een documentaire gemaakt en die komt vanavond op Channel 5. Wat heel fijn is voor iedereen die dat kan ontvangen. Maar wie weet komt het ook nog wel eens op de Nederlandse of Vlaamse televisie.