woensdag, november 22, 2006

De sterren uit het verleden: Pippi, Tommy en Annika


Inger Nilsson, Pär Sundberg en Maria Persson, oftewel Pippi, Tommy en Annika. Uit 8000 kinderen werden zij gekozen om de hoofdrollen in de films en televisie te gaan spelen. Dat was natuurlijk één groot feest. (Maar soms ook niet. Zo werd Meneer Nilsson op de schouders van de kinderen vastgebonden omdat hij er anders meteen weer af vloog. Hij mepte de kinderen daarom regelmatig om hun oren en poepte ze ook zo nu en dan onder.)

Hoe is het met ze gegaan en hoe gaat het nu met ze?

Allereerst Inger. Zij wilde dolgraag doorgaan met acteren, maar het grote succes had van haar een lastige puber gemaakt. Daardoor kreeg ze geen grote rollen meer en besloot ze uiteindelijk om eieren voor haar geld te kiezen en secretaresse te worden. Ze blijft ook acteren, maar alleen in kleine theatertjes in Zweden. Geheel onverwacht werd ze in 2000 gevraagd om een hoofdrol te spelen in een Zwitserse film, Schloss Gripsholm. En dit jaar is ze gevraagd voor een niet onbelangrijke rol in een Duitse krimi-serie. Velen zien dat als haar echte comeback. De serie wordt overigens pas in 2007 uitgezonden.


Maria en Pär hebben het bij hun kortstondige acteerperiode gehouden. Ze wilden wel verder, maar wisten ook dat ze niet genoeg talent hadden. Tenminste, niet genoeg voor een klein land als Zweden. Maria vond een man op Mallorca (en daarna nog één en daarna nog één) en werkt nu als bejaardenverzorgster op het eiland. Pär houdt zich als account manager staande in de wereld die in-store sales promotion heet.

1 opmerking:

thea zei

Yaaaay! Dank! (Dat van meneer nilsson vind ik dan wel weer een beetje zielig..)