zaterdag, november 11, 2006

De ster uit het verleden: John Forsythe


Vraag: wie speelde de onzichtbare miljonair bij Charlie´s Angels?
Antwoord: John Forsythe, alias Blake Carrington, alias Senator William Powers

Vraag: hoe is het nu met hem?
Antwoord: het kan beter.

Tot in de jaren tachtig was alleen de stem van Forsythe bekend. Inderdaad als de man die altijd met de rug van zijn stoel naar de camera gekeerd was in Charlie´s Angels. Pas echt beroemd werd hij hier met Dynasty. Maar in de Verenigde Staten was hij al tientallen jaren daarvoor een enorme ster. Na een matige filmcarrière richtte hij zich op televisieseries en die werden een enorm succes.

Nadat Dynasty afgelopen was speelde Forsythe nog één keer een grote rol in een serie als William Powers in ´The Powers that Be´. De serie was bij ons een groot succes, maar de Amerikanen konden er niet om lachen. Na een jaar werd de serie gestopt.

Sindsdien speelde hij nog twee keer een gastrol in de Charlie´s Angels films, maar tegenwoordig is het beheren van een kleine kunstgalerie zijn grote passie. Dat mag ook best; de man is bijna negentig.

Onlangs is darmkanker bij Forsythe geconstateerd, maar daar is hij inmiddels voor behandeld en hij maakt het redelijk goed.

8 opmerkingen:

ted zei

Mag een Vlaamse ook? Waar is Regine Clauwaert gebleven? Ik was altijd erg van haar onder de indruk toen ik een tiener was.

Jan Paul zei

Regine clauwaert... Die naam ken ik. Maar wie is dat ook alweer?

ted zei

Ze was zo'n beetje de Vlaamse Mies Bouwman/Sonja Barend, een mooie vrouw die nogal cultureel ingesteld was en in mijn herinnering was ze ontzettend beschaafd. Of laat ik het zo zeggen, vergeleken bij Nederlandse presentatoren vond ik haar het toonbeeld van beschaving.

bibi de dierenvriend zei

Nu vroeg ik de vorige keer om Lassie, dat bleek zo'n geweldig verhaal te zijn dat ik nu ook benieuwd ben naar Flipper. Alleen ik wil je niet van je werk houden. Maar mocht je, mocht je tijd hebben? Dan zal ik als tegenprestatie een keer bami eten.

ted zei

Houd je niet van bami, Bibi? Wel eens geprobeerd met mayonaise?

bibi de mayoniste zei

Jeetje Ted, da's een goeie. Als Jan Paul over Flipper schrijft eet ik Bami met mayo. En dan laat ik je weten hoe het was natuurlijk.

Jan Paul zei

Ted, ik kan nog steeds niet ontdekken waar ik haar naam van ken. Over haar verleden is niet heel veel te vinden, behalve dan dat ze ooit Zeskamp presenteerde, wat Dick Passchier bij ons deed (ik heb begrepen dat hij dat eerst met haar deed en later pas met Judith Bosch). Op een paar sites las ik dat ze ooit de lottotrekking bij ons deed. Dat lijkt me lastig voor te stellen. Maar als je bedenkt dat Mies Bouwman begon als receptioniste en dat Karel van de Graaf de kaartjes knipte bij Stuif es In, dan is niets onmogelijk.

Als presentatrice ging het met haar bergafwaarts sinds ze ontoegankelijke highbrow kunstprogramma´s ging maken. Bij de Vlaamse omroep werd ze echter des te meer gewaardeerd, zodat ze daar nu manager culturele zaken kon worden. Ze is daar nu onder andere verantwoordelijk voor alle cultuurprogramma´s, zoals bijvoorbeeld de uitzending rondom de Gouden Uil.
O ja, haar e-mailadres is regine.clauwaert@vrt.be.
En ze is nog steeds een elegante dame. Vind ik.

ted zei

Heel goed van jou, Jan Paul, dankjewel! Ik denk dat ze het best op haar plaats is in de functie die ze nu heeft. Volgens mij had ze ook een serie op de BRT waarin ze tips gaf over culturele evenementen, dus dat sluit daar goed bij aan.