woensdag, november 08, 2006

De ster uit het verleden: Hans Otjes


Hans Otjes. In welk kinderprogramma uit de jaren zeventig speelde hij niet? In Hamelen. In Q en Q. In Bassie en Adriaan. In – ach, het zijn er zo veel, en dan heb ik het nog niet eens over de vele tekenfilmcharacters waar hij zijn stem voor leende. Wim Sonneveld noemde hem ooit een poëtische clown. Maar juist dat grote talent en het daarmee gepaard gaande succes zorgde voor zijn ondergang. Complete uitputting en een ernstige ziekte hebben het eind betekend van zijn carrière als komiek. Hij staat nog wel op het toneel, maar dan als klassiek acteur. Zo speelt hij onder andere de rol van Smerdjakow in “De Gebroeders Karamazov” en staat hij tot in Warschau op de planken.

In 1984 maakt hij toch weer even een komische comeback. Hij speelt in de revues van André van Duin en treedt weer op in tientallen tv-programma´s, commercials en hoorspelen. Wederom put hij zich uit en dan is het voorbij. Stemproblemen trekken een definitieve streep door zijn carrière. Alles wat hij daarna probeert op te zetten eindigt in uitputting.

Op, moe en depressief. Zo komt Hans bij een regressietherapeut terecht. En dan gaat het weer bergopwaarts. De therapeut leert hem zijn energie weer terug te vinden. Bovendien blijkt dat Hans zelf ook over onvermoede regressietherapeutische talenten blijkt te beschikken. En zo is hij nu al een flinke tijd actief als, zoals hij het zelf noemt, ´gevoeligerd´.

Heeft u een probleem? Op maandag en woensdag (snel zijn!) is Hans te bereiken tussen 11 en 12 uur op nummer (0229) 27 49 35.

Jullie, Vladimir Iljitsj Oeljanov

Geen opmerkingen: