maandag, oktober 16, 2006

Stemwijzer


Vanaf morgen doet-ie het weer: de stemwijzer. Jarenlang stemde ik blind D66, maar dat bleek telkens een volstrekt zinloze stem. Bij de vorige landelijke verkiezingen twijfelde ik al en heb ik de stemtest op internet gedaan. Daar kwam uit dat ik op de Christenunie moest stemmen. D66 kwam pas op de tweede plaats. Ik geloofde er niets van en stemde toch vrolijk op Lousewies. Domdomdom. Inmiddels ken ik het de standpunten van de Christenunie wat beter en ik denk dat de Stemwijzer het wel degelijk bij het rechte eind had. Alleen bij zaken die strict met het geloof te maken hebben verschil ik flink van mening met Rouvoet. Maar verder ben ik het heel vaak met hem eens. Ik ben heel benieuwd wat Stemwijzer mij deze week gaat adviseren...

11 opmerkingen:

ted zei

Wat opmerkelijk! Ik kreeg ook het stemadvies om Christenunie te kiezen terwijl ik al jaren op D66 stem. Maar ik voelde me zo verraden toen D66 in het kabinet Balkenende stapte, dat ik niet meer op ze wilde stemmen. Inmiddels minder boos wilde ik eigenlijk Lousewies stemmen, maar die is alweer gepasseerd door Pechtold, waar ik geen klik mee heb. Ik stem waarschijnlijk dus Boris van der Ham óf ik stem niet, wat de stemwijzer er ook van vindt: de Christenunie is voor mij geen alternatief omdat ik vind dat politiek en religie strikt gescheiden horen te zijn.

marja zei

Het is eng! Ook ik had hetzelfde stemadvies en stem al jaren D66!
Een christenunie complot? En wat te doen na jaren trouwe D66 dienst?
Ik kan niet wachten tot de dag van morgen...... Vertelt een computer me gelukkkig wat ik moet doen.
Kussen aan Lenin trouwens, fijn dat ie weer onder ons is.
P.s. kan ie geen partij oprichten?

Jan Paul zei

Nou dan weten we nu precies wie de drie mensen zijn die de afgelopen jaren op D66 hebben gestemd. Marja, je moet de groeten terug hebben van het gebalsemde lichaam van Lenin. Hij zou graag weer de politiek in gaan maar hij voelt zich wat stijfjes. Ik heb hem yoga geadviseerd, maar dat leek hem niks.

ted zei

Nou, ik heb de stemwijzer gedaan en het beeld is totaal anders dan de vorige keer: dit keer staat CHU vrij ver onderaan en staat D66 op 2. Het stemadvies luidt echter: SP!

Ik vraag mij af of ik in de tussentijd zelf veranderd ben, of dat de partijen hun programma zodanig hebben aangepast dat ik nu kan doorgaan voor socialist.

ted zei

Stomstomstom, ik bedoel niet CHU (die bestaat niet eens meer! Is die niet opgegaan in het CDA?), maar Christenunie!

Jan Paul zei

Ik ga hem morgen doen. Ik ben benieuwd. Het zal geen SP worden, denk ik, want ik ben het nooit met Marijnissen eens. Al zou ik dat best willen, want ik vind het een leuke man.

Anoniem zei

Na het invullen van de stemwijzer is bevestigd wat ik al vermoedde; ik ben een verrekte salon-socialist met een lichte sympathie voor het christelijk gedachtengoed en een hart voor dieren (heerlijk die peperkip!).
Jammer genoeg voel ik meer voor cremeren dan voor balsemen en opzetten anders had ik op basis van de stemwijzer een plekje naast Lenin willen reserveren.

Geleyn zei

Ben trouwens niet zo anonymous als het stukje hierboven doet vermoeden.

Jan Paul zei

Aha. Weer een Christenuniestemmer!

bibi zei

Jeejeejee, doe ik die stemwijzer, kom ik uit op: De Partij voor de Dieren. En ik heb niet eens bepaalde punten zwaarder laten wegen.

Edward zei

Ah, ik kreeg Groen Links én Partij vd Dieren én PvdA, maar nog gelukkiger was ik met mijn laatste plaats: Wilders.