donderdag, oktober 19, 2006

Ontwaakt kameraden!


Oké. Ik weet het nu. Ik was een brave ChristenUnionist en nu? Nu ben ik een vieze rotrotrotcommunist. Met enge dierenactivistische trekjes. Maar het is zelfs nog erger. Kijk maar naar mijn top 4:1 SP
2 Partij voor de dieren
3 Fortuyn
4 D66

Ik ben dus Volkert van de Graaf én Pim Fortuyn in één, maar dan in een socialistische variant. En dan daarbij nog D66: ik wil een gekozen dictator! Ik ben heel eng. Aaarg!

Maar hohoho. Zijn de vragen over de mavo en het weigeren van leerlingen de énige vragen over het onderwijs? Zijn dat de belangrijkste punten? Niet méér geld voor béter onderwijs? Kenniseconomie? Zijn de vragen over files en kernenergie de enige vragen over het milieu? Niet investeren in de toekomst? In nieuwe energieprojecten? Ik vind vier dingen heel belangrijk: economie, milieu, gezondheidszorg en goed onderwijs. Die kwamen wel voor in de Stemwijzer, maar op voor mij relatief onbelangrijke punten. Ik ben dus ineens tégen de Stemwijzer.

Shit. Nu moet ik me in de partijprogramma´s gaan verdiepen.

9 opmerkingen:

ted zei

Nou, zie je wel! Jij bent ook ineens SP-er geworden!

Jan Paul zei

Kameraad Ted. Met voortschrijdend inzicht moet ik je meedelen dat ik je boek ´Ik en de koningin´ ineens niet meer goed vind. Maar met kleine aanpassingen kan dat weer veranderen. Noem het ´Ik en de partijvoorzitter´ en vervang de kleur geel door rood. Met copy-paste hoef je vervolgens alleen maar ´koningin´ te veranderen in ´partijvoorzitter´ en alles is weer in orde.

Marieke zei

nou ik zal je maar niet vervelen bij wat er bij mij uitkwam... was ook erg... laat ik het maar opvallend en verrassend noemen. En ik ben zo blij dat professor Schutten ook de vragen niet oké vind. Het gaat allemaal over zaken die ik dus niet echt belangrijk vind. Zijn er luisterboekversies van de partijprogramma's voor op mijn i-pod?

Jan Paul zei

Stemwijzer sucks. Maar ik ben wel akelig benieuwd wat er bij jou uit kwam, Marieke...

marieke zei

Als ik geen prioriteiten invul dan kom ik op CDA, vul ik prioriteit onderwijs in dan kom ik op D66 en vul ik meerder prioriteitsvelden in dan kom ik op PvdA...

het is echt een hele rare stemwijzer! misschien toch maar een mok kopen met het hoofd van jp balkenende...

Jan Paul zei

Oef. Ik was al bang dat je bij Wilders of zoiets terecht was gekomen. CDA, D66 en PVDA klinkt heel klassiek. Ze houden het alleen nooit lang vol met elkaar.

marieke zei

nou ja zeg, waar zie je me voor aan!!! Maar ach, de media zegt al steeds dat de partijen niet wezenlijk meer van elkaar verschillen...

Jan Paul zei

Nou, omdat je in eerste instantie niet wilde schrijven wat de uitslag van stemwijzer was. Er zijn maar weinig partijen waar je je nou echt voor moet schamen. Daarom kwam Wilders bij me op. Niet omdat ik jou als een potentiële Wildersstemmer zie.

marieke zei

pfff gelukkig zeg... anders had ik toch een imago-consultant in moeten gaan huren!