dinsdag, oktober 31, 2006

De sterren uit het verleden (Door Lenin)


Zeg je “Get the Picture” dan zeg je eigenlijk Judith de Bruijn. Zeg je analytisch, creatief, ad rem, kritisch, praktisch, invoelend en extravert, dan moet ze zichzelf herkennen. Want zo omschrijft ze zichzelf op haar website. Judith de Bruijn is vooral bekend van haar presenteerwerk voor de AVRO. Van 1989 tot 2001 presenteerde ze diverse programma´s, totdat de vrijheid te veel begon te lonken. In 2001 hing ze de autocue aan de wilgen om haar eigen bedrijf te beginnen. Ze werkt sindsdien als dagvoorzitter, facilitator en creativity expert. Zoekt u een creatieve oplossing voor een ingewikkeld vraagstuk? Bel (06) 54 266 265 en Judith helpt u verder.


Zeg erudiet, integer en recht-door-zee en je zegt Lassie. Ach, Lassie. Wie kent de pientere Schotse collie niet? In 1943 werd ze voor het eerst verfilmd. Maar haar grootste bekendheid dankt ze aan de televisieserie, die van 1954 tot 1974 werd opgenomen. Lassie was in de serie een teefje. Maar onder die vrouwelijke façade zat in werkelijkheid een acteur. Mannelijk dus. Teefjes verliezen eens per jaar hun vacht en dat zag er niet uit op tv. Lassies echte naam was Pal. En Pal was – onder ons gezegd en gezwegen – geen natuurtalent. Hij had diverse acteerlessen nodig, wat de eigenaar een fortuin kostte. Toen deze de rekeningen niet meer kon betalen, kwam de ster in handen van trainer Rudd Weatherwax, de Martin Gaus van Californië.
Geen enkele hond leeft tientallen jaren, dus Pal is al vele jaren dood. Maar het is fijn om te weten dat er vele duizenden nazaten van hem door Noord Amerika dartelen. De harige bigamist was zelf alleen al goed voor honderden nakomelingen. Maar liefst negen van hen traden in zijn voetsporen voor zijn rol in latere jaren over te nemen.
In 2006 is een nieuwe Lassiefilm uitgebracht, samen met een nieuw merk hondenvoer. Volgens de producent is deze Lassie een directe nakomeling van Pal. De hond dan. Niet het voer.

Volgende week: Hans Otjes.

2 opmerkingen:

ted zei

Hartstikke leuk dat je achter Judith de Bruijn bent aangegaan! Thanks! Toch jammer dat ze niet meer op tv is. Ik zou haar GMNL wel willen zien presenteren.

bibi zei

Wat een goed verhaal van Lassie. Dank je wel. Soms lopen hondenverhalen dus goed af. Ik heb nog even geen vervolgvraag, maar daar heb je nu toch geen tijd voor, want over een half uurtje vertrekt je vliegtuig.