woensdag, oktober 25, 2006

De ster uit het verleden: Sindala


Toen in de jaren zestig de opnamen van de televisieserie Floris begonnen, was één ding duidelijk op de set. Die blonde acteur kon er niets van. Zijn teksten moesten zelfs ingekort worden omdat ze te ingewikkeld voor hem waren. Maar die donkere acteur met die baard, die was wél goed. De rest is geschiedenis. De blonde acteur, Rutger Hauer, bouwde later een imposante Hollywoodcarrière op. Maar die donkere, wat gebeurde daarmee?
We hebben het over Jos Bergman (Haarlem, 1940) die de rol van Sindala speelde. Voor de professionals was het duidelijk dat hij de betere acteur van de twee was. Maar het was vooral Rutger Hauer die alle aandacht kreeg. Of dat de oorzaak van zijn depressie was is onduidelijk, maar Bergman was er zo erg aan toe dat hij zijn polsen doorsneed. Hij speelde daarna nog een kleine rol in een speelfilm, maar ging uiteindelijk iets heel anders doen. Hij werd landschapschilder en dat is hij nog steeds. Hij heeft een atelier in Amsterdam en exposeerde enkele jaren geleden nog in de Eusebiuskerk in Arnhem.

Jullie gebalsemde lichaam van Lenin

Ook op zoek naar een ster uit het verleden? Reageer en wie weet staat zijn of haar verhaal volgende week woensdag in de vaste rubriek ´De ster uit het verleden.´

3 opmerkingen:

bibi zei

Geacht gebalsemd lichaam,
Dank u wel voor het honoreren van mijn verzoek. Ik weet niet of ik er gelukkiger van ben geworden, daarom met enige schroom mijn vraag hoe het Lassie is vergaan.

ted zei

Judith de Bruijn (spelling achternaam weet ik niet) was, volgens mij, van de KRO en ontzettend aardig. Ze presenteerde allerlei programma's en "eindigde" met Get the picture. Plotseling verdween ze van het scherm.

Het gebalsemde lichaam van Lenin zei

Weet je wat? Ik doe eens lekker gek. Ik doe ze volgende week woensdag allebei!